Home Alcoià El Projecte Somriures preveu destinar 100.000 euros propis per a començar el...

El Projecte Somriures preveu destinar 100.000 euros propis per a començar el seu Centre de Diversitat Funcional a Benimarfull

642
0
SHARE

Les comarques de la muntanya alacantina estan infra dotades en quant a infraestructures d’atenció sociosanitària. Ocorre amb l’atenció als majors, cosa que es vol pal·liar amb la construcció del nou geriàtric a Ibi. Però també amb la dependència, especialment dels joves, que no tenen places a les que acollir-se una vegada superats els 21 anys d’edat. Aquest és el motiu fundacional de l’Associació Somriures, que atén a prop de 70 joves amb diversitat funcional provinents de bona part de les poblacions de la zona.

L’ens va rebre fa mesos un raig d’esperança per als seus usuaris amb la cessió d’un edifici per part de l’Ajuntament de Benimarfull. No obstant, el projecte per a reconvertir-lo en centre d’atenció a la diversitat funcional no entra, pel moment, en els plans de la Conselleria de Polítiques Inclusives. Un fet que obliga a que el projecte haja de ser finançat en les seues primeres fases amb fons propis de l’Associació Somriures. Ho farà després d’haver aprovat destinar 100.000 dels 120.000 euros de pressupost que té l’ens per a encetar les obres.

El centre aspira a oferir alternatives d’atenció, rehabilitació, formació i autonomia als seus usuaris, la major part dels quals són grans dependents. Molts d’ells requereixen d’atenció i teràpies especialitzades que no poden ni prestar ni sufragar les seues famílies. El nou centre, conegut com Projecte Somriures, pretén donar resposta a aquesta manca de la muntanya alacantina.

Somriures rep donacions de particulars i ens, i és beneficiari d’accions solidàries amb les que nodreix un pressupost que serà destinat majoritàriament al nou centre, al menys mentre Polítiques Inclusives no invertisca en ell.