Home Alcoi “El Nostre” cedeix la seua hemeroteca per poder consultar-la al porta BIVIA...

“El Nostre” cedeix la seua hemeroteca per poder consultar-la al porta BIVIA d’Alcoi

103
0
SHARE
Luís Peidro, director "El Nostre", Toni Francés, Alcalde d'Alcoi i Javier Llopis, gerent "El Nostre"

L’empresa “Més Ciutat SA” ha cedit a l’Arxiu Municipal d’Alcoi tota l’hemeroteca ordinària d’El Nostre Ciutat, corresponent al període entre 2013 i 2023, una de les accions proposades per a commemorar el desè aniversari d’aquesta publicació.

El bolcat serà a càrrec del personal tècnic de l’Arxiu Municipal d’Alcoi i es realitzarà de manera periòdica i setmanalment, amb la intenció que estiga finalitzat al més prompte possible. Seran versions en PDF que es podran consultar, encara que no descarregar.

En principi, es penjaran les edicions ordinàries de dimarts i dissabte del període 2013-2019, així com l’edició setmanal de dissabte que es ve publicant des de 2020. La intenció i la voluntat és incorporar també tots els especials i gratuïts, que se cediran en un futur.

El present acord fa accessibles 853 edicions d’El Nostre, les que s’han publicat fins a 30 de desembre de 2023. “Són al voltant de 30.000 pàgines d’una història recent d’Alcoi i dels pobles de la comarca, que a partir d’ara estaran a la disposició de la ciutadania i que reflecteixen, a través de reportatges, notícies i fins i tot de la seua publicitat la realitat i el sentiment de la ciutat, l’estat d’un poble”, ha comentat en la roda de premsa el director d’El Nostre, Luis Peidro.

Fins al moment, estaven incorporats tots els exemplars del diari Ciudad de Alcoy publicats fins al 30 d’abril de 2013. També s’ha avançat que es negociarà amb l’editora de la publicació de transició -El Nostre Periòdic- per a poder bolcar també aquests exemplars i cobrir així tota la trajectòria d’aquest recurs periodístic local. «És una gran satisfacció que a partir d’aquest moment estiga disponible en el portal documental BIVIA tota aquesta documentació, que estarà enllaçat amb la pàgina web d’El Nostre perquè qualsevol que estiga interessat a consultar aquesta col·lecció puga accedir a ella».

El portal BIVIA va superar el milió de consultes anuals i tal com va constatar recentment el director de l’Arxiu Municipal, Josep Lluís Santonja, Alcoi disposa d’una de les millors hemeroteques a nivell nacional, amb 10.000 exemplars i prop de 400.000 pàgines catalogades.