Home Alcoi El “Pacte del Parterre” d’Alcoi uneix en la nova legislatura el PSPV-PSOE...

El “Pacte del Parterre” d’Alcoi uneix en la nova legislatura el PSPV-PSOE i Compromís

0
SHARE

Aquest matí, a l’Ajuntament d’Alcoi, s’ha formalitzat el “Pacte del Parterre”, un acord programàtic de govern entre els grups municipals al PSPV- PSOE Alcoi i Compromís Alcoi.

Així, ambdós partits han acordat un programa d’actuacions comunes per a la legislatura 2023 – 2027, que segons han comunicat “pretén avançar en un posicionament de progres i llibertat en la ciutat, basat en acords i matèries que es desenvoluparan al llarg d’aquestos quatre anys, en un ambient entre les dues forces polítiques de respecte, col·laboració i confiança”.

D’aquesta manera, Toni Francés, serà de nou l’Alcalde d’Alcoi amb Àlex Cerradelo com a vicealcalde de la localitat.

Una de les bases d’aquest acord són les polítiques inclusives i de protecció de la gent més vulnerable; en aquest cas, han plantejat distintes actuacions com: la creació d’un centre de dia per a persones grans, desenvolupament d’un programa d’envelliment actiu o la creació d’una xarxa d’ajudes per a persones no dependents que pateixen una soledat no volguda, entre d’altres.

En matèria de promoció econòmica han elaborat una sèrie de mesures com: la creació de nou sòl industrial, implantació del Parc Tecnològic de Rodes i del parc científic UPV o el desenvolupament de l’empresa pública municipal, entre altres propostes.

Dins de les mesures dedicades als serveis públics treballaran en: un trasport públic i de qualitat que substituïsca el cotxe, donar impuls a la mobilitat sostenible, canvi dels pressupostos participatius modificant aspectes que milloren el seu desenvolupament, elaboració d’un pla de manteniment integral de la ciutat que arreplegue les necessitats dels barris, augment dels horaris i el personal d’atenció al ciutadà presencialment, entre altres.

En l’apartat de cultura volen recuperar i transformar el SOUND JORDI i la Setmana del Festival CAMILO FEST, així com, la creació de la pinacoteca alcoiana o la construcción d’un Centre de Creació Cultural autogestionat.

A més, proposen obrir una oficina de Canvi Climàtic i energía que permeta als ciutadans la gestió fácil d’ajudes i optimització dels recursos energètics.

La proposta de distribució de regidories a hores d’ara seria la següent: gestió estratègica, innovació, universitats, Fons Europeus, turisme, administració local, serveis públics, mobilitat sostenible, festes, hisenda, urbanisme, educació, esports, recursos humans, transició ecològica i medi ambient, habitatge, patrimoni municipal, seguretat ciutadana, emergències i protecció civil, modernització de l’administració, polítiques inclusives, participació ciutadana, gent gran, patrimoni i normalització lingüística per a l’equip del PSPV-PSOE i les regidories de promoció econòmica, indústria, comerç i consum, joventut, igualtat i diversitat, cultura i salut pública les gestionarà l’equip de Compromís Alcoi.