Home Destacats El PP d’Ibi no recorrerà la decisió de la JEC i perdrà...

El PP d’Ibi no recorrerà la decisió de la JEC i perdrà l’Alcaldia en favor del bipartit PSPV-Som Ibi

517
0
SHARE
El futur Alcalde d'Ibi, Sergio Carrasco, votant el 28M.

La Junta Electoral Central (JEC) ha pres la decisió de desestimar els fins a 3 recursos que ha presentat el PP d’Ibi per a recomptar els vots nuls de les passades eleccions municipals del 28M. Dels 6 restants per aclarir, els populars en necessitaven 3 per a aconseguir un regidor més que els permetera sumar amb VOX per a mantenir l’Alcaldia del que és un dels grans pols econòmics de la muntanya alacantina.

Finalment, els conservadors iberuts no recorreràn la decisió de l’ens, que hauria comportat un recurs també per part del PSPV i allargar un mes més la configuració de la Corporació Municipal. Aquest fet permetrà que la presa de possessió es duga a terme en temps i forma aquest dissabte 17 a l’Ajuntament d’Ibi, que passarà a estar governat per la dupla PSPV-Som Ibi.

Fa dos dècades que el PP ostenta l’Alcaldia a la vila joguetera, primer de la mà de Maite Parra i, des de fa dos legislatures i mitja, de Rafa Serralta. L’encara Alcalde en funcions ha entrat en les llistes de la formació conservadora al Congrés dels Diputats en el lloc número 6 dels 12 que presenta per la província d’Alacant. Una llista en la que també es troba Noèlia Úbeda, número 1 del PP a Muro, que tampoc ha pogut accedir a l’Alcaldia de la seua localitat. És previsible que, sobre tot en el primer cas, abandone la seua acta a Ibi per a dur a terme la seua tasca a Madrid.

Pacte PSPV-Som Ibi

Amb la nova situació, dos formacions que ja han mostrat la seua predisposició al pacte des de la campanya elecotal com són PSPV i Som Ibi es troben a un pas de materialitzar el pacte de govern. Així, des d’aquest 17 de juny, Sergio Carrasco, del PSPV, serà el nou Alcalde de la localitat i, previsiblement, amb Aitana Gandia (Som Ibi) com a 1ª Tinent d’Alcalde. Resta per saber la distribució exacta de les regidories per a cada formació.

Tot açò ocorre després de dos setmanes de tensos enfrontaments i intercanvis entre el PP i el PSPV a la localitat a compte dels vots nuls. Vots que els apoderats de totes dos formacions van donar per bons en la nit electoral, i que per poc no han retardat la configuració de l’Ajuntament. Finalment, la tessitura a Ibi permetrà que es configure també la Diputació d’Alacant, que requereix de que estuiguen conformats tots els ajuntaments de la província.