Home Alcoi El Pacte per l’Ocupació inserta a 147 aturats en 2017 i aposta...

El Pacte per l’Ocupació inserta a 147 aturats en 2017 i aposta per l’FP per a abastir la mà d’obra

767
0
SHARE

El Pacte per l’Ocupació signat en 2016 ha aconseguit inserir en el mercat laboral a 147 dels seus 531 usuaris. Dades positives però que han permès confirmar que molts dels aturats de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida no tenen formació per a abastir la demanda. Una línia en la que treballaran enguany als signants del pacte.

 

L’atur és, històricament, un dels principals problemes als que s’ha hagut d’enfrontar la societat espanyola al llarg de la seua història recent. Una situació casi endèmica que es veu accentuada per factors com l’economia submergida, i que a més s’ha vist perjudicada més encara per una dècada de crisi econòmica que, en el cas de la classe treballadora, encara continua vigent. A les comarques de l’Alcoià, El Comtat, la Foia de Castalla i la Vall d’Albaida es va signar al 2016 un Pacte per l’Ocupació per a millorar aquest indicador en l’economia de la zona.

Ara es coneixen els primers resultats del document, al que es van adherir els ajuntaments d’Alcoi, Ibi, Ontinyent, Castalla i Onil, a més dels sindicats UGT i CC.OO. i de les patronals de les comarques. Amb un teixit productiu molt similar en totes elles basat en la indústria, l’oficina d’assessorament que aplica els dictats del pacte per a reduir l’atur ha rebut 531 consultes en el primer semestre. D’elles, 147 han acabat positivament, inserint a altres tantes persones en el mercat laboral i reduint sensiblement la taxa d’atur a tota la zona.

L’oficina connecta a les empreses amb les persones que demanden treball, i ha detectat un greu problema a l’hora de cobrir llocs de treball especialitzats en la manca de formació de les persones que utilitzen el servei. Tant és així que enguany el Pacte inclourà un fòrum que avalue les necessitats formatives de la zona per a activar una dinamització de l’FP que capacite als aturats per a ocupar llocs de treball que requereixen de certa especialització. Per a dur endavant aquesta fulla de ruta, els membres del pacte comptaran amb una dotació de vora 180.000 euros.

La confecció d’una guia amb recursos per als emprenedors i la creació d’un banc de naus industrials són altres de les iniciatives que inclou el Pacte per l’Ocupació per a enguany.