Home Alcoi Vora 1.200 efectius vetlaran per la seguretat en les Festes d’Alcoi i...

Vora 1.200 efectius vetlaran per la seguretat en les Festes d’Alcoi i amb mesures antiterroristes

612
0
SHARE

Més de 1.200 efectius de tots els cossos de seguretat amb presència a la ciutat d’Alcoi es mobilitzaran entre el 21 d’abril, Dia dels Músics, i el 24 d’abril, Dia de l’Alardo, per a vetlar per la seguretat dels Moros i Cristians més coneguts del món. Enguany la novetat del dispositiu estreba en la instal·lació de bol·lards antiterroristes per a impedir qualsevol acció en aquest sentit cap al centre de la ciutat.

L’arribada de les Festes de Moros i Cristians de la ciutat d’Alcoi suposa també la dels dies en que més persones visiten la capital de l’Alcoià. Els festejos estan declarats d’Interès Turístic Internacional, pel que són milers les persones en que arriben a la ciutat dels ponts durant la Trilogia festera més coneguda del món. Això suposa un increment exponencial dels riscos de seguretat que requereix de la presència d’un ampli dispositiu d’efectius capaços de controlar qualsevol imprevist que es puga produir, ja siga delictiu, accidental o de qualsevol altre tipus.

Per a definir eixe dispositiu, la Junta Local de Seguretat d’Alcoi s’ha reunit amb els principals responsables de cadascun dels cossos encarregats de vetlar pel correcte desenvolupament dels festejos aquest mateix divendres. Seran en total vora 1.200 efectius pertanyents als cossos de Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers, Brigada d’Obres i Serveis, Protecció Civil, Creu Roja i professionals sanitaris. Tots ells integren el dispositiu que vetlarà pel correcte desenvolupament dels actes festers a la ciutat dels ponts.

Com sòl ser habitual, el major increment d’efectius es produirà durant el dia de l’Entrà, quan desenes d’agents de la Policia Local provinents de poblacions veïnes reforçaràn el cos de seguretat alcoià. A més, les tasques de control i vigilància aniran més enllà del Centre, on es produeixen els principals actes festers, per centrar-se també en les zones industrials i les urbanitzacions que envolten Alcoi i la resta de barris alcoians, que no registren massa activitat durant la Trilogia. Com a novetat, el dispositiu de seguretat per als Moros i Cristians d’Alcoi 2018 inclou la instal·lació de bol·lards per a impedir qualsevol acció relacionada amb actes terroristes, i que blindaran bona part del casc antic.

A més, la Guàrdia Civil realitzarà controls d’estupefaents que afegir als d’alcoholèmia per a tractar de dissuadir del consum quan es vaja a conduir.