Home Alcoi El padró d’habitants creix per primera vegada en la darrera dècada a...

El padró d’habitants creix per primera vegada en la darrera dècada a la ciutat d’Alcoi

0
SHARE

La crisi econòmica, la manca d’oportunitats laborals i vitals i la sensació de que Alcoi no era una ciutat atractiva per a viure han provocat que, durant els darrers 10 anys, la ciutat dels ponts haja vist davallada la seua població. Si al 2008 la xifra d’habitants de la ciutat dels ponts s’ubicava en vora 61.700, 10 anys després, en 2018, eixa xifra en poc més de 58.900. Dades que han preocupat i molt a tots els actors econòmics i socials d’una ciutat que tradicionalment ha tingut un elevat poder econòmic a la zona.

Ara, l’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha fet públiques les dades del padró d’habitants a data 1 de gener de 2019. Per primera vegada en la darrera dècada, la ciutat d’Alcoi creix en nombre d’habitants. Ho fa quasi testimonialment, en tant sols 17 persones, però el fet de superar la pèrdua poblacional ja suposa un canvi de tendència. Al manys així ho valoren des de l’Ajuntament, des d’on defenen l’atractiu que Alcoi ha anat sumant per a canviar la tendència i créixer poblacionalment.

I tot en una tesitura en la que la capital de l’Alcoià continua registrant un creixement vegetatiu negatiu. És a dir, registra anualment -i des de fa ja molts anys- més defuncions que naixements. En 2018, la dada de persones difuntes supera en 219 persones a la de nascudes, però aquestes dades s’han vist amortiguades per l’augment en la xifra de ciutadans que acudeixen a viure a Alcoi des d’altres localitats. Segons l’INE en son 236, pel que el creixement total de la població a 1 de gener de 2019 a Alcoi és de 17 persones.

La baixa natalitat que registra Alcoi en comparació al nombre de defuncions per any és un dels principals desafiaments de la societat moderna. Per això, des de l’Ajuntament parlen d’enllestir mesures que faciliten que els veïns de la ciutat tinguen més fàcil tindre fills. Aquest fet està directament relacionat amb la capacitat recaptatòria de les administracions, que redunda, entre altres, en la prestació futura de les pensions.

La dada de creixement poblacional d’Alcoi en 2018 podria veure’s augmentada, ja que segons fonts municipals són vora 2.000 les persones que viuen a la ciutat, però que no estan empadronades en ella. Això suposa que no apareixen en les dades del padró municipal, pel que el creixement poblacional alcoià podria ser encara major.