Home Cocentaina El Palau Comtal de Cocentaina reobri portes després de 2 mesos i...

El Palau Comtal de Cocentaina reobri portes després de 2 mesos i amb mesures de distància social

620
0
SHARE

Des de la declaració de l’Estat d’Alarma el passat 14 març, bona part del patrimoni de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ha restat tancat per a prevenir contagis per coronavirus. Alguns dels museus de la zona tenen la possibilitat d’obrir des de fa setmana i mitja, quan la muntanya alacantina va entrar en Fase I de la desescalada. Ara també li ha arribat el torn a una de les principals icones del patrimoni a l’interior alacantí: el Palau Comtal de Cocentaina.

Es tracta d’un dls principals reclams turístics i històrics de la capital del Comtat, que reobri les seues portes a les visites des d’aquest dimecres 20 de maig. Ho fa equipat amb totes les mesures de desinfecció i seguretat contra el Covid19, i amb estratègies per a garantir la distància social que recomanen les institucions sanitàries. Així, el Palau compta amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i eixida, itineraris de visita marcats per a impedir l’encreuament de persones, codis QR per a evitar tocar cartells o fulles informatius i mesures per a controlar l’aforament.

L’horari de visites està establert entre les 10 i les 13 hores entre les jornades de dilluns a dissabte. Tot i això, està previst poder ampliar horaris a no massa tardar, així com reobrir el Refugi Antiaeri de la Guerra Civil, recentement museïtzat. Aquest darrer cas tardarà més, hagut compte de que es troba baix terra i, per tant, té dificultats per a ventilar-se, un dels requisits de la lluita contra el coronavirus.