Home Alcoi Poques voreres segures per a mantenir les distàncies durant la pandèmia a...

Poques voreres segures per a mantenir les distàncies durant la pandèmia a la ciutat d’Alcoi

517
0
SHARE

El Departament de Geografia de la Universitat d’Alacant -tal i com va informar la passada setmana el professor Enrique Moltó a Informatius tvA- ha llançat una sèrie d’estudis que avaluen la capacitat dels carrers de cada població per a poder mantenir les distàncies socials als carrers. L’anàlisi part de les dimensions que l’Institut Geogràfic Nacional té al voltant de cadascuna de les vies que composen el casc urbà d’una determinada població.

Ara, un dels estudiants de l’especialitat ha elaborat el plànol de voreres segures durant la crisi sanitària a la ciutat d’Alcoi. Degut a l’especial orografia de la capital de l’Alcoià, amb costeres, corves, barrancs i ponts, Alcoi no disposa de massa carrers en els que garantir el manteniment de la distància de seguretat interpersonal. Només les avingudes més amplies de la Zona Nord, l’Eixample o Santa Rosa poden garantir més de 3 metres de distància entre vianants.

L’estudi cartogràfic també estableix que el barri de la Zona Nord i les zones dels polígons industrials alcoians són aquelles on la distància entre persones està assegurada ja no per cada individu, sinó per l’amplària de carrers i voreres. La situació també és susceptible de millorar al Centre degut a l’inici dels treballs de peatonalització a carrers com Sant Francesc, que previsiblement continuaran en els mesos següents.

L’aposta municipal per establir la vorera de la dreta com a d’únic sentit persegueix precisament ajudar a mantenir la distància de seguretat interpersonal.