Home Cultura El Palau del Marquès de Dos Aigües a Onil rep treballs de...

El Palau del Marquès de Dos Aigües a Onil rep treballs de neteja a les torres dins del seu Pla Director

378
0
SHARE

La neteja de les torres del palau del Marquès de Dos Aigües d’Onil és una de les accions compreses al Pla Director d’aquest monument del segle XVI. Un document que inclou els possibles futurs usos per al principal element patrimonial de la vila de les nines. Entre ells s’inclou el d’un museu sobre Eusebio Sempere. Els treballs es sumen a les obres de millora desenvolupades a la població per valor de 200.000€.

Al segle XVI, la vila d’Onil va veure com el seu senyor llavors, Ramón de Vilanova, manava construir el ara conegut com a Palau del Marquès de Dosi Aigües. L’edifici conforma una fortalesa que va valdre com a presó i que va acabar de ser construït a principis del segle XVII, quasi 80 anys després de l’inici de les obres. Durant les dos darreres legislatures, un dels objectius municipals ha sigut establir un Pla Director amb el que, d’una banda, avaluar el seu estat; i d’altra perfilar les accions per a la seua conservació i millora. Un document que ha orientat els treballs que s’estan duent a terme aquesta setmana per a conservar aquest monument.

En concret, operaris especialitzats han dut a terme treballs de neteja vegetal a les 3 torres i el campanar de l’església que sobreïxen del que és el principal element patrimonial colivenc. L’objectiu d’aquesta actuació ha sigut optimitzar l’estat de conservació d’alguns dels elements més cridaners de la fortalesa. Uns treballs dels que no hi ha constància que s’hagen dut a terme al palau colivenc al llarg de la història i que estan compresos dins del pressupost municipal per al 2020.

A banda de les tasques de conservació -que han inclòs obres de millora de l’accessibilitat i de reforma en l’interior-, el Pla Director del Palau també estableix els possibles usos d’aquest monument històric. La idea municipal és utilitzar les estàncies que encara no tenen ús per a habilitar un museu en honor a la figura d’Eusebio Sempere, l’artista més reconegut de la població. Altres estàncies podrien albergar en el futur diferents àrees institucionals de l’Ajuntament d’Onil, al temps que s’estudia com fer visitables les resin netejades torres. Un atractiu que sumar als ja actius Museu de la Festa i dels Reis Mags de la població.

A banda dels treballs de neteja al Palau del Marquès de Dos Aigües, també s’estan escometent obres de millora a indrets colivencs com el parc Balcó de la Foia o el paratge de Santa Ana. Tots eixos treballs, desenvolupats durant els darrers mesos, sumen una inversió de 200.000 euros per part de l’Ajuntament.