Home Alcoi L’alcoiana Erum comercialitzarà elements de seguretat viària per a vehicles després d’absorvir...

L’alcoiana Erum comercialitzarà elements de seguretat viària per a vehicles després d’absorvir una empresa alacantina

513
0
SHARE

Erum Group, empresa familiar amb seu central a Alcoi, ha adquirit l’empresa de sistemes de prevenció viària PF Sistemes de Prevenció Viària, dedicada a la producció i distribució de senyals d’advertència a les vies de circulació. Aquestes permeten abalisar el vehicle just a la detenció, evitant al conductor i acompanyants descendir d’ell en cas d’avaria o accident.

Aquesta adquisició respon a la nova normativa que està elaborant la Direcció General de Trànsit (DGT), en la qual es prohibeix l’ús de triangles d’emergència. Aquests instruments de senyalització, fins al moment d’ús obligatori, posen en perill la seguretat del conductor i acompanyants, al obligar-los a baixar del vehicle i transitar per la via per a la seva col·locació.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), cada dia moren més de 3.600 persones al món a causa d’accidents de trànsit i altres 50 milions pateixen lesions o minusvalideses cada any. Una gran part d’elles, són víctimes d’atropellaments a les carreteres. Per això, la DGT està desenvolupant aquesta normativa en el Projecte de Reial Decret de l’Auxili en Carretera, que serà aprovat en el primer trimestre del 2021.

Elements visibles a distància

La principal funció dels senyals PF Safety és abalisar qualsevol tipus de vehicle que es troba aturat, avariat o accidentat a la via, sense necessitat de baixar d’ell, prevenint just al centre de el camp visual dels conductors que s’aproximen i evitant així situacions de risc.

El disseny, desenvolupament, així com la producció dels dispositius, es duen a terme a la província d’Alacant, on s’ubica la seu central d’Erum Group. La senyalització fa visible a el vehicle a 1 quilòmetre de distància, compta amb emissor led intermitent de gran abast, visible 360º, que segueix protegint tot i que el vehicle es quede sense bateria.

A més, són compatibles amb tot tipus de condicions meteorològiques i de fàcil instal·lació, ja que s’adhereixen de forma magnètica al vehicle, o mitjançant clip a la finestra del conductor. En quant a la seva mida, permet transportar-lo fàcilment i guardar-lo al lateral o part posterior del seient.

Els senyals PF Safety estan autoritzades per al seu ús i distribució per la DGT, compten amb el segell de certificació UNE-ISO 39001 d’AENOR sobre seguretat viària i amb el marcat de la CE, que assegura que compleixen amb els requisits de seguretat, sanitat i protecció de l’entorn exigits per la UE.