Home Alcoià El paratge del Xorret de Catí rebrà un dels dos camps de...

El paratge del Xorret de Catí rebrà un dels dos camps de voluntariat ambiental activats per la Diputació

488
0
SHARE
Voluntaris medianbientals de la Diputació, en una imatge d'arxiu.

Un estiu més, la Diputació d’Alacant activa els Camps de Voluntariat Ambiental, una iniciativa amb què es pretén prevenir incendis forestals, així com formar, informar i conscienciar sobre la riquesa natural de la província. Xorret de Catí, a Castalla, i El Rentonar, a la Torre de les Maçanes, són els espais on es durà a terme aquesta activitat de gran valor ecològic que es desenvoluparà del 28 de juny al 22 d’agost en cinc torns d’onze dies cadascun.

El Diputat de Medi Ambient i Energia, Miguel Ángel Sánchez, ha destacat l’èxit d’aquesta proposta, “a la qual cada any se sumen voluntaris de tot Espanya”, i ha explicat que l’objectiu és “prevenir accions de risc forestal, al temps que conservar i recuperar l’entorn natural. Així, els participants viuen grans experiències en plena natura, duent a terme tasques com la neteja d’espais o la vigilància des de llocs fixos i rutes mòbils, a més de fer activitats alternatives d’oci i tallers”.

Per a fer les funcions de forma correcta, els voluntaris rebran formació en cartografia, comunicació per ràdio i detecció d’incendis. Totes aquestes tasques s’alternaran amb la pràctica d’activitats ludicoesportives al medi natural i amb l’aprenentatge d’aspectes relacionats amb la flora, la fauna, l’orientació o el senderisme.

Inscripcions obertes

A més, l’experiència es completa amb excursions a llocs d’interès com ara l’Estació Biològica de Torretes a Ibi, el Parc de Bombers d’Elda, el Parc Natural de la Font Roja a Alcoi o el Museu del Torró de Xixona. Les persones interessades a sumar-se a aquesta iniciativa poden apuntar-se o sol·licitar més informació a través de la pàgina web www.silvoturismo.com, trucant al 965 376 231 o enviant un correu electrònic a voluntariatambientalalicante@gmail.com.

La inscripció està disponible per a un o diversos torns i l’únic requisit és ser més gran de 18 anys. Els participants, a qui se’ls dotarà del material necessari per a la realització de les tasques, rebran manutenció i allotjament gratuïts i comptaran amb monitors especialitzats que s’encarregaran de l’organització diària del camp, la distribució dels equips i la formació.