Home Alcoi El parc natural de la Font Roja restringirà puntualment l’accés als visitants...

El parc natural de la Font Roja restringirà puntualment l’accés als visitants per a evitar degradar l’entorn natural

408
0
SHARE

Tant el parc natural de la Font Roja com el de la Serra Mariola -els dos únics que existeixen a la muntanya alacantina- reben cada any a milers de visitants. Els seus atractius naturals i paisatgístics suposen un autèntic reclam per a moltes persones, més encara quan la recomanació és evitar aglomeracions de persones. Per això, les destinacions rurals són cada vegada més demandades en temps de pandèmia.

Davant d’aquesta situació, i tenint en compte que la Font Roja va rebre en 2020 més de 35.000 visitants tot i les restriccions, el parc ha decidit prendre cartes en l’assumpte. Els gestors del parc han decidit limitar l’accés de persones al mateix en dates assenyalades i que suposen un increment en la xifra de visitants. L’objectiu no és altre que protegir l’entorn natural de la degradació que pot patir en cas de rebre un excés de persones. L’aplicació concreta de les limitacions depèn del reglament d’entrada als parcs que establisca la Conselleria de Medi Ambient.

Aquesta mesura ja estava implantada ocasionalment en dates com les de Setmana Santa o la Romeria de la Verge dels Lliris, quan es prohibeix l’accés de vehicles. El parc també rep un notable nombre de ciclistes.