Home Cocentaina Un Centre de Cooperació Operativa gestionarà les emergències dins del Pla Territorial...

Un Centre de Cooperació Operativa gestionarà les emergències dins del Pla Territorial d’Emergències de Cocentaina

217
0
SHARE

Cocentaina ja té aprovat el seu Pla Territorial Municipal d’Emergències, document en el qual s’estableix el protocol a seguir en cas de presentar-se situacions de risc o imprevistos greus. L’empresa encarregada de la redacció del Pla Territorial Municipal d’Emergències de Cocentaina ha presentat a l’equip que conformarà el Centre de Coordinació Operativa de l’Administració Local (CECOPAL) el document en el qual es recull tota la informació necessària per a afrontar possibles conjuntures imprevistes a nivell de seguretat per a la ciutadania, l’entorn o els béns.

La principal novetat en aquesta matèria és la creació del Centre de Coordinació Operativa de l’Administració Local (CECOPAL), òrgan que constituirà el gabinet de crisi de l’Ajuntament i que disposarà d’un Comité Assessor, un Gabinet d’Informació i un Centre de Comunicacions.

Aquest grup de persones -que estarà encapçalat per l’Alcaldessa- es reunirà quan les circumstàncies el recomanen en el Centre de Coordinació Operativa, la seu de la qual estarà situada a l’Ajuntament.

En l’exposició, realitzada per part de l’empresa han participat la primera edil amb les regidories de Medi Ambient, Obres i Serveis, Seguretat Ciutadana, Sanitat i tècnics municipals que configuren el comité assessor. Així mateix, també han estat presents representants de la Policia Local i Parc Comarcal de Bombers.

Per a l’Alcaldessa, Mireia Estepa, “el més important d’aquesta iniciativa és que ens permetrà disposar d’una eina essencial per a actuar de manera efectiva, eficaç i coordinada davant fenòmens meteorològics adversos o qualsevol altra circumstància imprevista”.