Home Alcoi El Partit Popular d’Alcoi proposa que l’ajuntament es faça càrrec de l’augment...

El Partit Popular d’Alcoi proposa que l’ajuntament es faça càrrec de l’augment de la inflació per a no perjudicar els ciutadans

260
0
SHARE
Panoràmica de la ciutat d'Alcoi.
Panoràmica de la ciutat d'Alcoi.

El Partit Popular ha proposat a l’Ajuntament d’Alcoi congelar les taxes i els impostos en 2023. Segons els Partit Popular, si no es fa, el govern local, del PSOE, empitjoraria encara més la situació econòmica aplicant el fort increment de l’IPC als preus públics, una cosa que els populars asseguren que volen evitar.

“No és moment d’afegir noves càrregues als alcoians, que ja pateixen diàriament els efectes de la inflació”, explica la regidora Amalia Payá i afig que des del PP “hem de fer tot el possible per a impulsar la recuperació econòmica dels sectors i empreses més perjudicats per la crisi i no deteriorar més l’economia de les llars alcoianes”.

Payá assegura que l’Ajuntament compta amb una delicada situació econòmica, amb un dèficit de 2,7 milions a la fi de 2021 que complica prendre mesures que impliquen assumir el preu dels costos dels serveis sense repercutir-los als alcoians. “És prioritari” assegura l’edil perquè “no es danyen encara més les butxaques dels alcoians” per acabar pagant per l’augment de la inflació i “la mala gestió econòmica del PSOE”.

El PP assegura que està treballant en una llista d’accions per a plantejar exempcions i bonificacions a les taxes i impostos que afegirà en la proposta de contenció fiscal per a 2023. “Aquestes aniran en sintonia amb les presentades durant tota la legislatura, incloent-hi incentius a la contractació, reduccions a les empreses i bonificacions a les famílies nombroses” asseguren des de l’oposició.

Payá lamenta “la negativa del PSOE” a exposar les seues iniciatives en matèria de política fiscal per a l’any vinent, en la comissió informativa del passat 25 de juliol. “La falta d’idees i d’iniciativa del PSOE és alarmant. Una vegada més, calla i demana propostes per a veure si pot apropiar-se d’alguna que aporte un altre partit”, explica la regidora. Segons Payá, aquesta actitud “demostra la vocació d’oposició del PSOE”.