Home Cocentaina El Patronat de Cocentaina convoca 5 dies de celebracions per la festivitat...

El Patronat de Cocentaina convoca 5 dies de celebracions per la festivitat del Sagrat Cor de Jesús

0
SHARE
Portada de la programació per la festivitat del Sagrato Cor a Cocentaina.

A penes finalitza la festivitat del Corpus, el Patronat organitza i celebra la festa del Sagrat Cor de Jesús, una devoció que a Cocentaina naix de la mà de mossén Eugenio Raduan. L’entitat va celebrar en 2022 el centenari de la seua fundació i servici al poble. Des de la junta que presideix Jordi Boyero s’han preparat les activitats habituals i ja han enramat la plaça i l’edifici per avisar als veïns i veïnes de la proximitat de la festa.

Els actes centrals han començat el dilluns 3 de juny amb una vesprada de campionats d’escacs, futbolí, tenis taula, futbol 3×3, ‘peonza’ i molts tallers dirigits als més menuts de la casa. Totes aquestes activitats s’han iniciat a les 17.30h a la mateixa seu i pati del Patronat, ubicat a la plaça mossén Eugeni Raduan.

A partir de dimarts, la festa segueix amb l’apartat cultural i l’actuació del cor i rondalla l’Amistat, dimarts 14 a les 21.00h, una sessió de cinefòrum, per al dimecres i la representació d’un sainet del grup de teatre del Patronat, dijous a les 21h al pati del propi ens.

Festivitat del Sagrat Cor

Divendres és el dia de la festa gran, el dia del Sagrat Cor de Jesús i la part religiosa centra tots els actes a celebrar: primer amb l’Eucaristia a l’Església de Santa Maria, en memòria de mossèn Eugenio Raduan Pascual i amb la participació especial dels xiquets i xiquetes de 1a Comunió.

Després de la Missa, sobre les 21h hores tindrà lloc la processó pels carrers de costums i amb la imatge del Sagrat Cor de Jesús portat en andes pels mateixos xiquets i xiquetes de Comunió. Finalitzada la processó, al pati del Patronat tindrà lloc una dansà infantil i l’entrega de trofeus de les competicions infantil del dilluns i de l’equip d’handbol femení del Patronat.

Homenatges

Tot seguit esdevindran dos homenatges: un per a Vicente Valor i Paqui Bravo, en agraïment per la llavor i dedicació al Patronat i l’altre, esportiu, al jugador de fustal Gabri Pastor, qui ha tingut una gran trajectòria esportiva, militant en la segona divisió del futbol sala.

“Sense dubte, és la setmana del Patronat, aquest ens que va fundar mossén Eugenio Raduan per a que els jóvens tingueren esport, cultura i religió i que cent anys després, seguint mantenint el mateix esperit i tot, sota la protecció del Sagrat Cor de Jesús”, resa el comunicat de premsa remès per l’ens.

Des de la directiva del Patronat, presidida per Jordi Boyero, conviden a la gent a participar dels actes organitzats, especialment als més menuts el dilluns en els tallers i campionats, així com a la resta del poble a assistir tant al concert, com al teatre i al dia gran, fent una crida especial als xiquets i xiquetes de primera comunió.