Home Alcoi El personal del Verge dels Lliris denuncia que una funerària alcoiana no...

El personal del Verge dels Lliris denuncia que una funerària alcoiana no recull a les víctimes mortals del Covid19

3653
0
SHARE

La pandèmia de coronavirus activa a dia de hui ha deixat diverses víctimes ja a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Pel que ha trascendit, una bona part d’elles han perdut la vida a les residències de la Tercera Edat amb brots de coronavirus, ubicades a Alcoi i Onil. Però algunes persones infectades pel coronavirus també han perdut la vida a l’Hospital Verge dels Lliris, el de referència a la muntanya alacantina.

Les tasques de retirada dels cossos -com habitualment en qualsevol situació- pertanyen a empreses funeràries especialitzades en la matèria i equipades per a dur-la a terme. Els centres hospitalaris no es disposa, per exemple, de sudaris amb els que cobrir els cossos. Però quan una empresa d’aquestes característiques es nega a dur a terme la seua tasca en l’interior del centre hospitalari, eixa tasca recau sobre el propi personal del centre.

És el que ha denunciat la Junta de Personal en un comunicat a la premsa. Lamenten el fet de que una funerària d’Alcoi es nega a retirar els cossos de les víctimes del Covid19 de dins del centre. Un fet que lastra més encara la tasca dels sanitaris, que ja de per sí duen a terme jornades maratonianes per a contenir al virus. El personal denuncia a més que aquesta mateixa empresa sí retira els cossos de residències privades, com ha ocorregut a la Domus Vi també a Alcoi.

Aquest fet suposa una recàrrega addicional per als sanitaris del Verge dels Lliris, que ja durant aquesta crisi sanitària han hagut d’organitzar-se per a poder cobrir l’elevada dosi de treball que dia a dia reben a les instal·lacions de l’hospital alcoià.