Home Destacats Mones de Pasqua per a alleugerar el confinament dels més joves durant...

Mones de Pasqua per a alleugerar el confinament dels més joves durant la Setmana Santa a l’Alqueria d’Asnar

1092
0
SHARE

La Setmana Santa, a banda de ser per als fidels una temporada de recolliment i oració, també suposa l’arribada de jornades festives per als ciutadans de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Entre Dijous Sant i Dilluns de Glòria no hi han classes lectives als centres educatius ni tampoc s’acudiex al lloc de treball. Però la situació actual de crisi sanitària que porta un mes obligant al confinament domiciliari de la població ha trastocat els plans de milers de persones a l’interior de la província d’Alacant. Moltes d’elles han hagut de cancel·lar viatges o trobades amb familiars i amics. L’alternativa no és altra que complir les recomanacions de les autoritats sanitàries i restar a casa per a vèncer al Covid19.

Aquesta situació és especialment complicada per als que solen ser els més actius de cada llar: els xiquets i joves. Molts d’ells han hagut d’habituar-se a estar durant ja vora un mes a casa, lluny dels seus amics i companys de classe. Però a l’Alqueria d’Asnar passar la Setmana Santa tancats a casa serà més fàcil amb la darrera iniciativa de l’Ajuntament de la localitat del Comtat. Els seus responsables regalaran a cada xiquet de la població una mona de Pasqua per a que puguen seguir aquesta costum de la zona durant una Setmana Santa ben diferent a allò que estan acostumats.

La població és una de les principals productores de paper a l’interior de la província d’Alacant. Per això, el Consistori ha editat la recepta de les mones i un text d’ànim per a la població amb les que poder elaborar aquests dolços durant el confinament. A més, el pack per a passar la Setmana Santa adreçat als joves alqueriers inclou també cartolines i rotuladors amb els que immortalitzar aquestes vacances atípiques. Posteriorment, els dibuixos dels joves de la localitat seran exposats a la població una vegada superada la pandèmia.

Tot i les vacances, el decret d’Estat d’Alarma ha sigut ampliat fins el 26 d’abril pel Congrès dels Diputats, pel que es manté l’obligació de restar a casa per a contenir el coronavirus. Les forces de seguretat ja han anunciat una campanya especial per a impedir desplaçaments al camp o a segones residències.