Home Alcoi El personal tècnic de l’Ajuntament d’Alcoi podrà participar d’un voluntariat internacional a...

El personal tècnic de l’Ajuntament d’Alcoi podrà participar d’un voluntariat internacional a Bolívia i Equador

0
SHARE
Cartell de la iniciativa solidària en la que pot participar el personal tècnic municipal d'Alcoi.

El Fons Valencià per la Solidaritat -amb el cofinançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID) i la col·laboració de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP)- ha obert el termini d’inscripció per a cobrir 24 places de voluntariat internacional mitjançant la cooperació tècnica en municipis i entitats de Bolívia i l’Equador, d’acord amb projectes sol·licitats des dels mateixos països del sud.

Aquest projecte, denominat ‘Especialista Municipal Voluntari/ària’ està enfocat a: personal tècnic especialitzat d’ajuntaments i mancomunitats que formen part del Fons Valencià; persones tècniques de qualsevol ajuntament o mancomunitat no integrat en el Fons, però que estiguen empadronades en un municipi o espai mancomunat adherit al Fons; i personal especialitzat de la Comunitat Valenciana.

Les places que s’ofereixen es concentren en la seua majoria en l’àmbit del turisme, periodisme/comunicació, agents de desenvolupament local, música, joventut, igualtat, gerència, enginyeria i gastronomia. Aquest projecte és propi de l’Ajuntament d’Alcoi, ja que el Consistori és soci del Fons Valencià per la Solidaritat. Per tant, la participació en aquest no té cap cost directe sobre l’assistència tècnica, ni per a l’entitat local ni per al seu personal tècnic municipal que desitge participar.

Objectius

Els objectius generals d’aquesta convocatòria pública són els de crear una consciència solidària i cooperativa en les persones voluntàries que participen; prestar assistència tècnica especialitzada en municipis i entitats dels països del sud; i obrir un espai de participació directa en terreny per a les entitats locals sòcies del Fons en projectes de cooperació internacional al desenvolupament que està executant l’entitat.

També es pretén afavorir la creació d’àrees de participació, intercanvi i transferència de coneixements entre municipis de la Comunitat Valenciana i localitats de països del sud; sensibilitzar a les persones voluntàries sobre la realitat dels municipis del sud i sobre la importància de la cooperació internacional al desenvolupament; i empoderar al personal tècnic sobre la importància dels ODS.

Les persones interessades a participar en el projecte, per tal de poder formar part del procés de selecció per a cobrir les 24 places, i amb un termini de fins al 5 de maig de 2024, han d’omplir un formulari de sol·licitud i signar un certificat de condicions i deures, així com enviar tota la documentació requerida -personal, còpia de titulació, certificats, mèrits i informació complementària- a aquest correu, indicant en l’assumpte el nom del projecte, el número plaça de voluntariat a la qual s’aspira, i els noms i cognoms

13 anys d’iniciativa

El projecte ‘Especialista Municipal Voluntari/ària’ compleix enguany 11 edicions. La finalitat general d’aquest projecte és enfortir les aliances municipalistes entre els territoris dels països del nord i del sud, així com impulsar l’intercanvi i transferència de coneixements entre les entitats locals sòcies del Fons Valencià i les contraparts del sud amb les quals el Fons desenvolupa projectes de cooperació internacional al desenvolupament municipalista.

Les 10 edicions realitzades en els anys anteriors han comptat amb un total de 100 persones voluntàries tècniques participants de diferents ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana, les quals han executat projectes de cooperació tècnica en diferents ajuntaments i entitats de països del sud, impulsant, per tant, un desenvolupament humà, just i sostenible.

Les valoracions del Fons, de les persones tècniques voluntàries i de les contraparts del sud s’alineen, considerant com a molt positives i amb una elevada incidència les deu edicions del projecte ja dutes a terme.
El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana