Home Alcoià El Pla Convivint assolirà el 100% del cost per a construir el...

El Pla Convivint assolirà el 100% del cost per a construir el Centre de Dia del Projecte Somriures a Benimarfull

0
SHARE

La manca de places per a persones que pateixen diversitat funcional a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla és una de les traves que es troben les famílies que tenen a persones en aquestes condicions. FIns els 21 anys, són atesos a diversos centres de la zona, com el CEEP Tomàs Llàcer d’Alcoi o el Sanchis Banús d’Ibi. Però, una vegada els joves superen els 21 anys, tota la càrrega del seu cuidat -que en moltes ocasions requereix de total atenció com a grans dependents- cau sobre les seus famílies.

Durant els darrers anys, aquestes s’han unit en la plataforma Projecte Somriures, que va aconseguir la cessió d’un edifici municipal a Benimarll per a acollir un centre de dia per als seus fills. Restava per conèixer com es finançaria una instal·lació que requeriria de grans inversions per a garantir la correcta cura dels usuaris. En principi, les famílies assolien que serien elles mateixes les que suportarien el cost del projecte, fins que Polítiques Inclusives l’ha inclòs dins del Pla Convivint. Aquesta iniciativa preveu construir, ampliar o reformar infraestructures de Serveis Socials per tota la Comunitat en el lapse de temps 2021-2025, i el centre de Benimarfull està inclòs en ell.

La inclusió del centre del Projecte Somriures dins del Pla Convivint accelerarà notablement la seua construcció. Ho farà -a banda de gràcies al finançament del Consell- degut a que aquest pla deriva la gestió de l’obra en els ajuntaments, tal i com va ocórrer amb les obres als centres educatius. Aquest fet provocarà que el centre tinga places públiques i que puga oferir una vida més digna a les més de 70 famílies que es troben en aquesta situació a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

L’edifici que albergarà el nou centre del Projecte Somriures a Benimarfull fou construït fa una dècada i mai ha sigut utilitzat per a cap servei públic, tot i ser un edifici municipal.