Home Alcoi El plenari alcoià aprova demanar ajudes a les administracions per a consolidar...

El plenari alcoià aprova demanar ajudes a les administracions per a consolidar barrancs de la ciutat

352
0
SHARE
Un dels edificis afectats per les precipitacions de la borrasca Glòria al Centre d'Alcoi.

Aquest divendres 5 de maig ha tingut lloc el plenari ordinari corresponent al mes de maig en l’Ajuntament d’Alcoi. En l’ordre del dia, dos punts d’especial trascendència relacionats amb les darreres pluges caigudes a la ciutat. El primer d’ells té a veure amb l’estat de conservació dels barrancs i vessants que caracteritzen l’orografia alcoiana; el segon, amb un estudi que avalue l’estructura geològica d’Alcoi per a prevenir enderrocs i enfonsaments.

Cal recordar que, cada vegada que es produeixen precipitacions quantioses a la capital de l’Alcoià, es produeixen successos relacionats amb elles. Inclús enderrocaments d’edificis que han segat vides humanes. Per això, una de les propostes que ha arribat al plenari -en aquest cas de la mà de Compromís- és demanar ajudes a totes les administracions per a executar treballs que eviten eixes fallides, especialmente en el cas de terrenys i vessants.

Després del pas de la DANA Glòria, la ciutat va estimar els seus danys i les reparacions necessàries en vora 6 milions d’euros. Una quantitat que fa difícil que el Consistori es faça càrrec d’ella en solitari. Per això, totes les forces polítiques representades al plenari han aprovat per unanimitat la moció, dirigida tant al Govern central com a la Generalitat Valenciana i també a la Diputació d’Alacant.

Comissió d’experts

L’instrument que dirigirà les accions a desenvolupar per a consolidar els punts susceptibles de patir enderrocaments per les pluges serà una comissió d’experts. La seua creació ha sigut altre dels punts aprovats al plenari alcoià. La composaran experts en geologia provinents de les universitats valencianes. Seran els encarregats d’establir prioritàriament quines actuacions cal dur a terme per a minimitzar els danys que les precipitacions -ja siguen torrencials o quantioses- puguen causar al casc urbà.

Aquestes mesures s’implanten després de que els vora 2 mesos de pluges continuades hagen deixat enderrocaments de vessants a la Beniata i corriments de terres a zones industrials de la ciutat. Tots dos successos han posat de nou la veu d’alarma a una ciutat envoltada de barrancs i caracteritzada per una orografia complicada.