Home Destacats El Jardí Botànic de Torretes d’Ibi rep 50.000 euros de la Diputació...

El Jardí Botànic de Torretes d’Ibi rep 50.000 euros de la Diputació per al seu manteniment

606
0
SHARE
Alguns dels treballadors contractats per a mantenir el Jardí Botànic de Torretes d'Ibi.

L’Ajuntament d’Ibi rep, un any més, una subvenció de 50.000 euros de la Diputació d’Alacant per a l’Estació Biològica-Jardí Botànic de Torretes, que va destinada al manteniment i la conservació d’aquest espai natural. La quantia rebuda ha permès contractar tres persones per fer els treballs de manteniment de les 54 hectàrees de l’estació i millorar les 3 hectàrees de col·leccions botàniques de què es disposa.

Les labors, que començaren dijous 5 de maig, consten de neteja de males herbes i col·locació de malla antiherba; manteniment i conservació dels sistemes de reg; conservació i manteniment dels quadres de col·lecció existents i reparació de la fusta que els delimita; manteniment i conservació dels voltants dels quadres; labors de poda i retallada de vegetació; conservació de murs de maçoneria tradicionals existents a la zona, arranjament de la tanca dels recorreguts de les diferents col·leccions i pintura dels exteriors dels laboratoris i de la masia.

L’Estació Biològica-Jardí Botànic Torretes d’Ibi té una superfície de 53ha amb una gran diversitat d’hàbitat típicament mediterrani. 44 d’elles pertanyen a terreny forestal i 9 a sòl agrícola amb antigues terrasses amb cultius tradicionals de secà -ametller, olivera, cereals i uns pocs fruiters-.

Referent en biodiversitat

Aquest paratge és uns dels punts d’alta biodiversitat i interès botànic del sud-est espanyol, per la qual cosa -a més de ser part del Parc Natural del Carrascar de la Font Roja- conté la Microreserva de Flora Mas de Torretes ia més, juntament amb la zona limítrofa de San Pascual també de propietat municipal, constitueixen el Paratge Natural Municipal San Pascual-Torretes.

El jardí està estructurat en unes onze col·leccions principals, cadascuna amb matèria específica, i l’ànima gira al voltant de les plantes medicinals i els usos de les plantes al llarg de la nostra història. En definitiva, totes aquestes mesures sobre el mateix lloc són una singularitat que el converteix en un dels territoris més ben protegits de tota la Comunitat Valenciana.