Inici Alcoi El plenari aprova ajudes per a descomptes al comerç i crea una...

El plenari aprova ajudes per a descomptes al comerç i crea una mesa per a reactivar Alcoi

177
0
COMPARTIR

El plenari alcoià ha aprovat una nova línia d’ajudes adreçades al sector comercial i hostaler de la ciutat. La capital de l’Alcoià ha entrat en Fase I del desconfinament, amb possibilitat de reobrir terrasses i comerços amb limitacions d’aforament. Aquests establiments rebran una ajuda de 200 euros per a activar descomptes de fins al 25% en els seus productes, generant un volum de negoci d’1 milió d’euros. A més, els partits alcoians han constituït una mesa per a avançar en noves mesures d’ajuda al teixit productiu.

Les estrictes mesures de confinament i distància social que les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han hagut de complir des de fa vora 2 mesos han suposat el tancament durant aquest lapse de temps del sector comercial i hostaler de la zona. A unes comarques on 9 de cada 10 negocis són pimes o depenen d’autònoms, aquest tancament ha suposat un important fre a l’economia. Amb l’entrada en Fase I de la muntanya alacantina, el comerç minorista o l’hostaleria poden obrir, tot i que amb restriccions d’aforament.

Les primeres setmanes seran complicades al sector terciari de l’interior alacantí, i de fet molts comerços hostalers han decidit esperar per a reobrir. Aguaiten les ajudes municipals, algunes de les quals s’han aprovat aquest dilluns en un nou plenari telemàtic a Alcoi. Les noves mesures es sumen als 600.000 euros ja aprovats anteriorment pel Consistori. Es centren en oferir 200 euros a cada comerç per a que els pose a disposició dels clients en forma de descomptes. Una mesura amb la que s’espera genera un volum de negoci d’1 milió d’euros en el comerç de la localitat.

La reactivació del teixit comercial alcoià és una de les principals preocupacions de l’Ajuntament. Una tasca que requerirà d’un llarg seguit de mesures per a les que l’equip de govern vol aconseguir el màxim consens possible. Per això, totes les forces polítiques alcoianes integraran la coneguda com a Mesa per a la Reactivació. L’òrgan proposarà i acordarà mesures d’ajuda per al teixit econòmic alcoià i amb l’objectiu de que torne a l’estat previ a la crisi del coronavirus. Tot sota paràmetres consensuats per a assolir el major nombre de propostes possibles per a la recuperació.

L’Ajuntament continuarà treballant per a activar noves mesures d’ajuda als diferents sectors, tot i que una de les prioritats es centra en el sector comercial i hostaler.