Inici Alcoià La Covid deixa 5 noves víctimes a la muntanya en una setmana...

La Covid deixa 5 noves víctimes a la muntanya en una setmana amb 144 nous positius

491
0
COMPARTIR

Les dades d’evolució de la pandèmia de coronavirus a l’interior alacantí han experimentat una lleugera estabilització després de que el passat cap de setmana saltaren totes les alarmes. L’elevada xifra de contagis de la darrera actualització, quasi 400 persones, feia pensar en que la situació podia descontrolar-se en qualsevol moment. El creixement de casos a localitats com Ibi o Banyeres ha obligat als seus respectius ajuntaments a incrementar les restriccions des de l’àmbit municipal.

No obstant, al llarg d’aquesta setmana les dades s’han normalitzat relativament, tot i que la xifra de nous positius suposa una de les majors en les actualitzacions que Sanitat Universal du a terme dos vegades per setmana. En aquest cas són 144 nous contagis els que s’han detectat mitjançant proves PCR, vora una tercera part dels que es van detectar el passat dimarts. No es tracta de xifres positives, però sí d’un respir després de l’alarmant dada de contagis del passat cap de setmana.

La nota negativa -tal i com avançava tvA en la darrera actualització-, és que uns registres tan elevats de contagi derivarien en una major mortalitat a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Tant és així que les comarques han vist augmentada la trista xifra de mort per la Covid19 en 5 persones més des del passat dimarts. Amb aquesta actualització són ja 135 les víctimes de la pandèmia des del passat mes de març. 87 d’elles han tingut lloc a Alcoi, mentre Onil arriba ja a les 19 i Ibi supera la barrera dels 10 (11). Castalla, amb 6, i Banyeres, amb 4 morts, també han vist créixer aquestes dades en les darreres actualitzacions.

La capital de l’Alcoià segueix encapçalant els nous contagis una setmana més amb 57 noves infeccions, que la fan superar els mil contagis des de l’inici de la pandèmia. La segueixen Ibi, amb 32 positius més que el dimarts; Banyeres amb 29; Cocentaina amb 10; Onil amb 8; Muro amb 6 i Alcoleja i Beniarrés amb 1 positiu més en cadascuna. Al llarg de la setmana s’han registrat també 2 brots de coronavirus a Alcoi i Banyeres. la muntanya alacantina arriba així als 2.280 contagis des de l’inici de la crisi sanitària.

Amb aquestes dades, el Departament de Salut d’Alcoi és el que més víctimes mortals acumula a excepció dels de València capital -que tenen una densitat poblacional molt major-. L’àrea de salut de la muntanya és la segona amb major incidència del virus (422 casos per cada 100.000 habitants) a la província d’Alacant, només per darrere de la del Vinalopó (529). A hores d’ara són 8 les poblacions de la zona que superen els 250 casos per cada 100.000 habitants que marquen la situació de risc extrem per coronavirus. La més afectada segueix sent Banyeres, amb una incidència de 1.075 casos per cada 100.000 habitants. Altres com Alcoi, Ibi, Castalla i Onil superen els 400 casos.