Home Destacats El plenari d’Ibi aprova un crèdit de 434.000€ per a finançar la...

El plenari d’Ibi aprova un crèdit de 434.000€ per a finançar la tasca d’ens i associacions locals en 2024

0
SHARE
Plenari celebrat aquesta setmana a l'Ajuntament d'Ibi.

Aquesta setmana s’ha aprovat al Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Ibi, amb 7 vots a favor per part del PSOE, 4 a favor de SOM IBI, 8 abstencions del PP i 1 abstenció de VOX, la ‘Proposta d’acord per aprovar inicialment l’expedient de modificació de crèdit núm. 08/2024, del Pressupost en vigor en la modalitat de suplement de crèdit’, de manera que es compleix amb el 70% del Pla Estratègic de Subvencions 2024, dotant de crèdit a associacions locals.

Això vol dir que les associacions, entitats i programes següents tenen aprovat el crèdit que la dotació que els correspon per a aquest any 2024, per un valor total de 434.174,46 euros. Entre ells hi ha els programes socials de Serveis Socials, amb 110.000 euros i altres transferències nominatives com els convenis amb les Càritas de la Transfiguració del Senyor i de Sant Jaume Apòstol.

Esport, Festes, animals i veïns

A més, també s’inclouen entitats esportives com la UD Rayo Ibense o el CFS Fustal Ibi. A l’àrea de Festes i Tradicions, s’ha aprovat el crèdit per a la Comissió de Festes de Moros i Cristians i l’Associació Reis Mags; i al terreny cultural, per a la Unió Musical d’Ibi i el Taller de Música Castell Vermell. En aquest Pla Estratègic també entren els 56.000 euros de la Societat Protectora d’Animals i les 9 associacions de veïns que existeixen a la localitat.

Sergio Carrasco, Alcalde d’Ibi, ha declarat que “l’objectiu d’aquest equip de govern ha estat sempre arribar amb els pagaments al màxim nombre d’associacions ibenses, tenint en compte que estem amb uns pressupostos prorrogats, cosa que dificulta en gran manera tindre el 100% dels diners disponibles per pagar a totes alhora”. El primer edil ha afegit que “s’està treballant en una segona fase de creació d’aquests convenis i bases perquè, en el moment en què s’allibere definitivament el crèdit, les entitats i les associacions el reben com més aviat millor”.