Home Destacats L’alberg d’animals de la Protectora d’Ibi tanca portes per manca de finançament...

L’alberg d’animals de la Protectora d’Ibi tanca portes per manca de finançament que l’Ajuntament no pot oferir

0
SHARE
Instal·lacions de la Protectora d'Ibi durant una jornada de visites.

Fa anys que la Protectota d’Animals d’Ibi ve patint una situació de manca de fons que ha lastrat la seua activitat, com a mínim, durant el darrer lustre. Aquest col·lectiu acull a animals abandonats no sols d’Ibi, sinó també de les localitats del voltant, que no disposen d’alberg per a animals. Però les condicions en les que porta funcionant, sense licitació del servei, ha arribat a un punt en que no és possible seguir prestant servei.

La protectora iberuda ha comunicat en xarxes socials la fi de la seua activitat, de forma que no acollirà a cap animal més a les seus instal·lacions situades en la carretera CV-805 entre Ibi i Tibi. Tot degut a l’acumulació de deutes que tant l’alimentació com el manteniment de l’alberg i els tractaments veterinaris han anat provocant. Les donacions de particulars i ens no són suficients per a fer front als pagaments.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament d’Ibi ha informat en un comunicat que està treballant amb tota la celeritat possible perquè aquesta situació siga revertida i es puga seguir treballant “per i per als animals, que són l’objectiu principal”. Les opcions que s’estudien inicialment són la de tramitar la licitació del servei de manera adequada; o també entrar a formar part de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat (MAC) -composada per Agres, Alcoi, Alcoleja, Alfafara, Banyeres de Mariola, Benassau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gorga, Alqueria d’Asnar, Millena, Muro i Penàguila-, amb l’objectiu d’unir esforços per millorar la qualitat de vida de la comarca.

L’Ajuntament no pot aportar fons en 2023

Segons els responsables iberuts, “en aquests moments i a causa de la no disponibilitat dels pressupostos de 2023, l’Ajuntament es troba, a curt termini, amb la impossibilitat d’oferir un ajut econòmic” a la protectora. En el passat, l’administració local d’Ibi sí ha dut a terme alguna inversió en la infraestructura. Des del Consistori es “lamenta la situació sobrevinguda” i es té “la intenció ferma de donar-li solució com més aviat millor, sempre pel benestar animal”, resa el comunicat.