Home Alcoi El Polígon Cotes Baixes d’Alcoi millora el seu clavegueram amb una inversió...

El Polígon Cotes Baixes d’Alcoi millora el seu clavegueram amb una inversió propera als 440.000 euros

519
0
SHARE
Una retroexcavadora cobreix les noves canalitzacions al Polígons Industrial Cotes Baixes d'Alcoi.

Les obres preveuen la renovació o substitució de l’actual traçat per a evitar filtracions, així com la substitució d’embornals i actuacions en les escomeses. Es planteja també la neteja del sobreeixidor de pluvials i la reparació del col·lector.

Ja ha començat les obres per a renovar la xarxa de clavegueram del carrer G en el Polígon Industrial de Cotes Baixes. L’actuació va ser adjudicada per 439.605,54 euros  a l’empresa que va presentar la millor oferta, tal com va valorar el personal tècnic de l’Ajuntament. Les obres compten amb un termini d’execució de tres mesos, a comptar des de la signatura de l’acta de replanteig.

Part d’aquestes obres seran sufragades amb 197.222,80 euros procedents de la subvenció concedida a Alcoi per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a actuacions en polígons industrials en la present anualitat. Això suposa un 44,86% del preu total dels treballs, mentre que el 55,14 % restant (242.382,74 euros) seran aportats per les arques municipals.

6 milions d’€ invertits des de 2017

Segons destaca el Regidor d’Innovació, Jordi Segura, “aquesta actuació forma part de la constant millora que estem duent a terme en les zones industrials de la nostra ciutat i que ha suposat una inversió de més de sis milions d’euros, comptant els 3,4 milions aportats entre 2017 i 2021 per l’IVACE i els 2,6 milions sufragats pel consistori”. L’edil recorda que enguany l’Ajuntament d’Alcoi ha establit actuacions en els polígons per valor d’un milió d’euros, actuacions entre les quals es troba la de Cotes Baixes.

En aquest polígon es repararà l’actual xarxa de clavegueram d’aquest carrer, que presenta un deteriorament que provoca filtracions al terreny, amb els consegüents danys en l’asfalt i en la vorera a causa de la pendent. Es tracta d’un traçat d’aproximadament 420 metres, que serà renovat o reparat íntegrament.

Evitar vessaments al Serpis

En el projecte es preveu la demolició de tots els embornals existents, donat el seu grau de deteriorament i la construcció d’altres nous. D’igual manera, contempla la connexió de totes les escomeses de parcel·les industrials a la xarxa.

Està també programada la neteja del sobreeixidor de pluvials existent en la zona més inferior de l’actuació -ja en el domini públic hidràulic- així com la investigació i reparació de xicotetes fissures i l’arranjament de trobades del col·lector de pluvials, juntament amb la substitució de l’actual col·lector de residuals. Tot això amb l’objectiu de deixar resolt un abocament d’aigües residuals al riu que s’ha detectat de forma continuada.