Home Alcoi El PP anuncia mocions per a exigir solucions a Sanitat en tots...

El PP anuncia mocions per a exigir solucions a Sanitat en tots els ajuntaments de la muntanya

1028
0
SHARE

El servei sanitari al Departament de Salut d’Alcoi, que afecta a tota la muntanya alacantina, continua sent deficient per manca de personal. Un fet que ha criticat el PP, que presentarà mocions a tots els ajuntaments de l’interior alacantí per a reivindicar solucions. La formació seguirà reivindicant l’ampliació de l’hospital i la millora dels accessos.

L’estiu ha sigut poc menys que caòtic en quant a la prestació del servei de salut pública a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Totes les poblacions d’aquesta zona depenen d’un únic hospital, que aglutina la majoria de les consultes. Tot a una infraestructura en la que els sindicats porten temps denunciant que falta personal per a abastir el servei. La situació és extrapolable als consultoris de les localitats de les comarques, que també pateixen manca de personal. Un fet que ha provocat esperes a Urgències de fins a 8 hores, o cites que es dilaten vora 3 setmanes, i que ha acabat amb Sanitat prenent mesures i acomiadant a la cap del departament.

La situació ha portat a una delegació del PP autonòmic a fer una roda de contactes per les poblacions de l’interior alacantí, on asseguren haver constatat greus problemes en quant al servei de salut. Per això, la formació anuncia que presentarà mocions per a recuperar la qualitat del servei a tots i cadascun dels ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Del mateix mode, insta a les formacions locals PSPV i Compromís a exigir solucions als responsables de la Generalitat Valenciana.

Al 2016, la llavors Consellera de Sanitat Carmen Montón anunciava inversions per a l’Hospital Verge dels Lliris. D’una banda, anirien orientades a rehabilitar les zones més danyades de la infraestructura; i d’altra, a la necessària ampliació del centre. Els populars també han lamentat a les portes de l’hospital que cap de les consignacions, xifrades en vora 2 milions d’euros a l’any, i 1 en 2019, hagen arribat a executar-se. Així mateix, la formació conservadora anuncia que continuarà reivindicant el nou accés al centre amb un pont directe des de l’autovia.

Paral·lelament, Guanyar Alcoi també ha demanat en un comunicat implicació a l’equip de govern alcoià per a solucionar el problema del personal al departament de salut alcoià. Asseguren que cap dels regidors ha emprat ni un minut en acabar amb els retards i exigeixen pressió sobre Conselleria i explicacions públiques.