Home Ibi La modificació del PGOU d’Ibi obrirà la porta a construir al casc...

La modificació del PGOU d’Ibi obrirà la porta a construir al casc antic per a revitalitzar-lo

866
0
SHARE

La modificació del PGOU és una de les idees que l’Ajuntament d’Ibi, comandat pel PP i, des de maig, a més amb majoria amb majoria absoluta, vol dur a terme. És una situació que permetrà a la formació que comanda a la vila joguetera Rafa Serralta aprovar el nou document. El tema està vigent des de fa anys degut a l’objectiu municipal de variar els paràmetres que l’antic PGOU estableix, especialment per al casc antic i les zones susceptibles d’albergar polígons industrials.

Durant els darrers exercicis, el Consistori iberut ha enllestit ajudes per a reformar habitatges al centre de la localitat, seguint la línia d’actuació per a recuperar-lo i donar-li major actractiu. Amb aquesta maniobra es vol fer del casc antic un potent atractiu turístic per als visitants, al fil d’altra de les línies estratègiques de l’equip de govern. La previsible aprovació de la modificació del PGOU desplaçarà els límits del centre històric per a crear un catàleg de béns i espais protegits.

A més, l’exclusió d’alguns carrers obrirà la porta a construir en algunes localitzacions del centre d’Ibi, fet que ha provocat les crítiques per part de formacions de l’opisició, com Som Ibi. Aquest partit ha criticat el fet de que la modificació del PGOU no haja passat per Comissió Informativa, tot i que no es mostren contraris a que es puga construir al casc antic de la localitat.

Per a l’equip de govern, el fet de traure carrers fora de l’ordenació del nucli històric iberut no significa que es vegen desprotegits contra l’especulació urbanística. La construcció al centre és vista des de l’Ajuntament d’Ibi com una materialització de la desitjada recuperació d’aquesta zona de la població. Ja des de l’anterior legislatura, omplir de vida el centre de la vila joguetera i revitalitzar-la social i comercialment ha sigut una de les apostes del Consistori.