Home Alcoi El PP d’Alcoi acusa al Pacte del Parterre de no activar el...

El PP d’Alcoi acusa al Pacte del Parterre de no activar el reglament que regule la carrera dels funcionaris municipals

0
SHARE
Funcionaris municipals protesten a les portes del darrer plenari celebrat a Alcoi.

Una sentència del mes de novembre de 2022 obliga l’Ajuntament d’Alcoi a posar en marxa el reglament on es regule la carrera professional horitzontal dels treballadors del Consistori alcoià, ja que la seva situació laboral ha estat objecte de preocupació creixent i descontent. Tot a causa -denúncien des del PP, principal partit de l’oposició- “de la gestió ineficaç i la manca de capacitat de negociació per part del regidor de personal Alberto Belda en relació amb la carrera horitzontal”.

Des del Partit Popular “volem recordar que al ple municipal del passat 6 d’octubre es va aprovar per unanimitat la moció presentada pels representants sindicals de la casa consistorial i que recolza la reivindicació dels treballadors per impulsar un procés real de negociació i implantar a l’Ajuntament un Sistema de Carrera Professional en termes homogenis a què ja operen en altres administracions de la Comunitat Valenciana”.

A hores d’ara, “la manca de diàleg i negociació amb els representants sindicals han exacerbat la situació”, lamenten des de les files conservadores. Al passat ple extraordinari del dia 13 de novembre, tots els sindicats es van manifestar al saló de plens de manera unànime “davant la passivitat de Toni Francés i el seu regidor de personal Alberto Belda”, segueix el comunicat.

Acusacions de mala situació econòmica

Carlos Pastor, Portaveu del PP alcoià, ha apuntat que “Alberto Belda no sembla que s’asseu a la responsabilitat pública per introduir millores organitzatives a l’Ajuntament d’Alcoi, ignora la sentència que obliga a posar en marxa el reglament on es regule la carrera professional horitzontal i no reconeix una veritat que salta a la vista: i és que la situació econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi no està tan sanejada com ens volen vendre des del govern municipal”.

A més, pastor ha conclòs que “aquesta actitud del senyor Belda l’únic que està provocant és que els treballadors de la casa es senten menyspreats en la negociació per deixar passar els anys sense pagar-los el que mereixen pel desenvolupament de les seves carreres professionals, com ja s’estan fent a altres administracions públiques”.