Home Destacats El PP d’Alcoi alerta de la pèrdua dels primers 400.000 euros a...

El PP d’Alcoi alerta de la pèrdua dels primers 400.000 euros a Rodes per incomplir el conveni del CdT

81
0
SHARE

Els Populars encapçalats per Quique Ruiz afirmen que el retard en la licitació impedeix a l’Ajuntament justificar les despeses compromeses amb la Generalitat

Segons el Partit Popular municipal d’Alcoi, l’Ajuntament d’Alcoi perdrà els primers 400.000 euros que la Generalitat havia d’aportar en el pasat exercici 2021 per a la construcció del Centre de Turisme a Rodes. Així ho han, expliquen, en la comissió d’Obres i Patrimoni celebrada el dilluns, en la qual el Govern local del PSOE, va reconéixer que l’obra no havia començat i, per tant, l’Ajuntament no anava a poder complir el conveni signat el mes d’octubre passat amb l’Agència Valenciana de Turisme.

El document signat per l’alcalde, Antonio Francés, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, estableix que el 30 de desembre l’Ajuntament havia de justificar unes actuacions per a percebre els 400.000 euros que el pressupost autonòmic de 2021 recollia per a crear el CdT a Rodes. Els treballs que, segons el conveni, havien d’estar finalitzats per a cobrar la subvenció eren: cercar la zona, recollida d’enderrocs, eliminació d’elements en mal estat, intervenció en tancaments i cobertes, revisió d’accessos i execució de noves estructures i rehabilitació de forjats.

Segons infomen el Populars, cap d’aquests treballs s’ha pogut realitzar perquè ni tan sols estan adjudicats. Confirmen que l’Ajuntament va traure a concurs l’obra a meitat de desembre, a penes 15 dies abans que expirara el conveni per a percebre els primers 400.000 euros de la Generalitat per a Rodes. El portaveu del PP, Quique Ruiz, critica que el PSOE signara a l’octubre un conveni que expira un parell de mesos després. “L’únic interés de l’alcalde era fer-se la foto perquè era evident que no anava a tindre temps de traure a concurs l’obra, adjudicar-la i començar a executar-la”, assenyala l’edil.

Ruiz exigeix al PSOE “rigor” en la gestió perquè no tornen a perdre’s fons de la Generalitat. “És una irresponsabilitat deixar perdre 400.000 euros que estaven pressupostats des de principis d’any”, assenyala el regidor. Els pressupostos de 2022 de la Generalitat reserven 1,2 milions d’euros per a realitzar les obres de restauració de l’edifici. El portaveu del PP demana al PSOE que “agilite la signatura del conveni anual i l’adjudicació de l’obra per a poder disposar d’aqueixos fons de la Generalitat”.