Home Alcoi El PP d’Alcoi insta al Govern municipal a contractar 44 policies locals...

El PP d’Alcoi insta al Govern municipal a contractar 44 policies locals més per a garantir la segurerat a la ciutat

0
SHARE
Dos agents de la Policia Local patrullen els carres cèntrics d'Alcoi.

El Partit Popular d’Alcoi ha sol·licitat a l’equip de govern municipal la incorporació urgent de 26 agents de Policia Local per a pal·liar el que consideren “mínim històric de la plantilla”. Els conservadors alcoians afirmen que el cos de seguretat “només disposa de 61 funcionaris dels 105 que estableix l’organigrama de l’Ajuntament. L’entrada dels nous policies està pendent des de març de 2020. El reforç de la plantilla no pot esperar més perquè el nombre d’efectius és insuficient”, ha afirmat la regidora del PP Lirios García.

L’actual plantilla està formada per 61 agents. “Queden per cobrir 44 places per a arribar a les 105 que recull la relació de llocs de treball de l’Ajuntament”, asseguren des del PP alcoià. “Només 38 policies patrullen els carrers: a penes set per cadascun dels sis torns en els quals es divideix el servei. La falta d’efectius fa molt difícil per als professionals oferir el nivell de protecció que mereixen els alcoians”, ha alertat García.

Amb les xifres sobre la taula, l’edil del PP ha lamentat que la convocatòria de 26 noves places “s’haja prolongat durant més de dos anys”. L’Ajuntament va publicar una convocatòria de places al març de 2020. Dels llocs convocats, tres corresponien a l’oferta d’ús de 2018 i 16 a la de 2019. Durant el procés es van ampliar altres 7 places corresponents a 2020. En total, 26 places: 11 per mobilitat -a cobrir amb agents procedents d’altres poblacions- i 15 per oposició lliure.

Més de dos anys després -lamenten des del PP- els agents segueixen sense incorporar-se. “La contractació dels nous policies hauria de ser una prioritat per al PSOE, tenint en compte la situació de mínims que pateix la plantilla”, ha manifestat García. L’edil ha exigit al Govern local la “incorporació urgent” dels agents, i ha lamentat la “falta de compromís polític” per a enfortir el servei que presta la Policia Local. “Els alcoians estem farts d’excuses: volem una plantilla de policia que garantisca la nostra seguretat”, ha apuntat.

Més personal encara que es contracte

La regidora considera que l’entrada de 26 nous agents donarà aire a la Policia Local, a pesar que té clar que la quantitat prevista és insuficient. “Amb la incorporació dels nous policies, encara quedaran 19 vacants, per la qual cosa cal exigir al PSOE que siga diligent per a no dilatar pròximes contractacions i dotar a la plantilla de més personal”, ha explicat la regidora del PP. Segons assenyala, en breu es jubilaran 5 agents, mentre que un altre ha sol·licitat un canvi de destí.

García ha valorat “l’enorme treball” que realitza la Policia Local “malgrat que el PSOE ha deixat la plantilla en mínims històrics”. La falta d’agents -segons el comunicat dels populars- ha provocat un increment d’hores extraordinàries per a cobrir les vacants, la qual cosa segons el parer de l’edil del PP és un atemptat contra els treballadors. “És incomprensible que el Govern del PSOE permeta el desgast dels professionals en lloc d’haver ampliat la plantilla de manera àgil”, ha recalcat García.