Home Fageca La CV-720 incorpora una vorera a l’altura de Facheca per a millorar...

La CV-720 incorpora una vorera a l’altura de Facheca per a millorar la seguretat dels vianants

211
0
SHARE
Una de les carreteres que transita per la muntanya alacantina tallada al trànsit, en un a imatge d'arxiu.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha emprès una millora de la seguretat viària per als vianants a la travessia de la carretera CV-720 a Facheca, amb la creació d’una nova vorera que facilita el pas de persones per aquest lloc.

La carretera travessa el nucli urbà de Facheca, deixant la major part de les cases a un costat, però amb una petita zona d’expansió a l’altra, on es troben el poliesportiu i l’únic bar de la localitat, cosa que afavoreix que el trànsit de vianants siga més gran,

Les obres han consistit en la construcció d’un passeig que s’inicia a l’entrada de Facheca per l’oest, des de Benimassot, fins a l’entrada est. Amb una nova andana de vianants de 200 metres de llargada adossada a la calçada s’evita que els vianants hagen de caminar per l’andana, oferint més seguretat.

La carretera CV-720 uneix les comarques de El Comtat i La Marina Alta, i encara que no té gaire trànsit, el fet de travessar el nucli urbà implica un risc. Els treballs han tingut un cost de 105.000 euros i tenen una rellevància especial pel que suposen per a la millora de la mobilitat a peu dels veïns a la travessia.

A més, també s’ha reformat la glorieta d’enllaç de la CV-720 amb la CV-754, que estava delimitada únicament per bol·lards, eixamplant-la fins a dotar-la d’un radi interior de 2,5 metres, cosa que aporta més fluïdesa al trànsit. Al centre de la mateixa es va instal·lar un monòlit al·lusiu a la població.

Les obres han sigut visitades aquests dies per Roser Obrer, Directora general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, que ha recordat que “s’emmarquen en els objectius prioritaris de la Conselleria de millorar la mobilitat de vianants, en habilitar vies específiques que garantisquen la seguretat viària”.