Home Alcoi El PP d’Alcoi proposarà una comissió per a debloquejar l’antena a les...

El PP d’Alcoi proposarà una comissió per a debloquejar l’antena a les urbanitzacions

0
SHARE

El PP demanarà al ple del proper dilluns a la ciutat d’Alcoi la constitució d’una comissió política per exigir als Generalitat el desbloqueig de la instal·lació de l’antena a les urbanitzacions perifèriques de la ciutat. El Partit Popular mostra la seua preocupació pels successius retards en la instal·lació i posada en marxa del servei de telecomunicacions a les urbanitzacions del Sergent, Baradello i Montesol.

De fet, l’alcalde va arribar a anunciar a l’octubre de 2017 la instal·lació d’una antena per a les urbanitzacions, però gairebé un any després segueix sense estar.

A causa del que qualifiquen com “inoperància” de l’Alcalde d’Alcoi i el seu equip de govern, el PP demanarà una comissió formada per tots els partits polítics representats a l’Ajuntament, de manera que es pugui intervenir amb conselleria i aconseguir desbloquejar la gestió pendent de realitzar.

El regidor popular Edu Tormo demana “la constitució d’una comissió de polítics municipals, per ajudar el govern municipal a aconseguir tots els permisos i informes necessaris. No entenem com un Alcalde d’una població tan important com Alcoi, de més de 60.000 habitants, i del mateix signe polític que el govern valencià, té tan poca capacitat de resolució davant de la Generalitat”.

El regidor popular afirma que “cal una reunió urgent amb els responsables de Generalitat per desbloquejar, d’una vegada per totes, aquest tema. Està acabant l’estiu i no tenim novetat al respecte”.

En relació a la instal·lació d’una antena de telecomunicacions per a les urbanitzacions de Baradello, Sergent, Barxell i Montesol, el Partit Popular preguntarà si es disposa de tots els informes i permisos necessaris per a la instal·lació. Es tracta d’un tema de primera necessitat i per tant d’interès públic, donat el gran nombre de veïns, alguns d’edat avançada, que viuen a les urbanitzacions. Si no està la documentació en regla, des del Partit Popular es sol·licitarà la constitució d’una comissió de seguiment d’aquest tema, amb representació dels grups municipals que ho desitgin.

Entre les tasques d’aquesta comissió, la fi última seria dotar de telecomunicacions a la zona, mitjançant entrevistes amb els responsables de Conselleria per intentar agilitzar i prioritzar els informes i permisos necessaris, així com fer d’intermediaris entre els veïns, la propietat dels terrenys per a la instal·lació de l’antena, l’empresa instal·ladora i els serveis tècnics municipals.

Segons va manifestar el regidor d’Urbanisme, Manolo Gomicia, al juliol encara no hi havia els informes de Conselleria, però en cas que el govern municipal responga que ja es disposa de tots els informes i permisos necessaris per a la instal·lació, s’instarà a la immediata instal·lació de l’antena que permeti dotar les urbanitzacions d’aquest servei i a que es facilite el calendari previst per a la citada instal·lació.

Els populars creuen que aquest tema s’hauria de tractar com un tema d’interès general i no com un tema d’interès particular, atès que afecta molts veïns, alguns d’ells d’avançada d’edat i amb necessitat d’estar ben comunicats.