Home Alcoi El PP d’Alcoi xifra en 100.000€ el deute per l’edifici Font Roja...

El PP d’Alcoi xifra en 100.000€ el deute per l’edifici Font Roja Natura i exigeix a l’Ajuntament que el cobre

0
SHARE
Edifi Font Roja Natura, utilitzat per Generalitat i Fundació CAM però que manté l'Ajuntament d'Alcoi.

Des de l’any 2004, l’Ajuntament d’Alcoi té un acord amb la Generalitat Valenciana i la Fundació Caixa Mediterrani (CAM) per a cedir-los a aquests ens l’ús de l’edifici Font Roja Natura. Ubicat en ple parc natural alcoià, l’immoble és utilitzat per a programar exposicions i xerrades, així com per a administrar el propi parc natural. A canvi, tant Generalitat com ens bancari es van comprometre a pagar una suma anual que cobrira les despeses del seu manteniment.

Ara, segons ha denunciat el principal partit de l’oposició a Alcoi, el PP, el deute pels impagaments d’aquest acord amb el Consistori alcoià ascendeix a més de 100.000 euros. Un deute que s’acumula per a les arques d’una ciutat on els populars consideren que existeix un lastre en el pressupost municipal de 3,2 milions d’euros. D’ací que el seu portaveu, Quique Ruiz, haja exigit a l’equip de Govern municipal que demane eixe deute a les dos parts arrendatàries.

Els populars xifren en més de 49.000 euros el deute del Consell amb l’Ajuntament, mentre que el de la Fundació CAM es situaria per damunt dels 43.500 euros. A aquestes xifres hi hauria que afegir les liquidacions dels anys 2020 i 2021, que farien ascendir el deute total -segons Ruiz- per damunt dels 100.000 euros.

L’Ajuntament neteja, GV i CAM paguen

El conveni entre les 3 parts suposa que l’Ajuntament d’Alcoi corre amb les despeses de neteja i manteniment de l’edifici, que posteriorment repercuteix a la resta de parts implicades. El que ocorre -tal i com denuncien des del PP en un comunicat- és que ni Generalitat ni Fundació CAM han pagat per eixe servei des de 2016 i 2017 respectivament. Amb aquesta situació, els conservadors alcoians han emplaçat a Toni Francés i el seu equip a accelerar el cobrament del deute.