Home Alcoi El PP demana a l’Ajuntament que permeta als propietaris de llars al...

El PP demana a l’Ajuntament que permeta als propietaris de llars al Centre no empadronats a Alcoi l’accés amb vehicle al barri

298
0
SHARE

El Partit Popular (PP) d’Alcoi ha exigit a l’equp de govern que els veïns del Centre que no estan empadronats a la ciutat i tenen propietats en el barri puguen obtindre permís per a accedir a l’àrea de la conversió en zona de vianants. El portaveu del PP, Enrique Ruiz, confia que l’equip que comanda toni Francés atenga les “queixes dels veïns” que ha detectat la formació conservadora.

El regidor diferencia entre dos dels problemes que genera l’ordenança de conversió en zona de vianants d’Alcoi. D’una banda, veïns que resideixen habitualment en el Centre sense estar empadronats a la ciutat. Per una altra, veïns del Centre que no estan empadronats a Alcoi perquè resideixen en altres municipis però que tenen en el barri la seua propietat com a únic habitatge a la ciutat. Aquest segon cas és especialment preocupant, segons el parer de Ruiz. “Hi ha persones que han de marxar-se a treballar fora per la falta d’oportunitats que genera el Govern del PSOE, i damunt quan tornen a Alcoi no tenen permís de l’Ajuntament per a accedir al seu habitatge”, resumeix el regidor.

L’ordenança només permet obtindre autoritzacions als empadronats i els que resideixen en règim de lloguer. “Els propietaris que no estan empadronats no tenen dret a tindre permisos”, es queixa l’edil. Ruiz ha apuntat que la mesura, “pensada pel PSOE per a penalitzar als propietaris de segones residències en el Centre, acaba per afectar veïns que tenen en el barri el seu primer habitatge a la ciutat”.

Ruiz ha recalcat que aquest tipus de situacions confirma que l’ordenança “estava massa verda com per a ser aprovada. El gran risc és que l’Ajuntament acabe per expulsar a una part dels veïns del Centre”, ha afirmat. El regidor assenyala que la conversió en zona de vianants d’un barri genera “casuístiques complexes davant les quals no es pot actuar a les braves, com ha fet el PSOE, perquè provoca problemes”.

El PP advoca per estudiar una fórmula que no penalitze als propietaris d’habitatges en el Centre. Almenys, diu, dels quals no estan empadronats a la ciutat. La primera versió de l’ordenança sí que preveia concedir un permís per habitatge de segona residència. “Si l’alcalde, que va fixar la seua residència a Penàguila, tinguera la seu vivenda en el Centre d’Alcoi tindria dret a pase?”, es pregunta Ruiz.