Home Alcoià L’Alcoià: una de les 5 úniques comarques valencianes on la tercera onada...

L’Alcoià: una de les 5 úniques comarques valencianes on la tercera onada de la pandèmia no ha destruït ocupació

340
0
SHARE

La tercera onada de la pandèmia de la Covid19 ha resultat ser la més tràgica per a la Comunitat Valenciana, que va arribar a registrar durant el mes de gener les pitjors dades de seguiment de tota Espanya. Prop de 3 mesos després la situació és totalment la contrària, amb una regió que no només té les millors dades d’incidència del coronavirus a tota Espanya, sinó també a part d’Europa.

La gravetat de la situació pandèmica ha suposat importants entrebancs per a món productiu valencià durant el primer trimestre de 2021. Una tessitura que ha provocat la destrucció d’ocupació, especialment a aquelles zones més lligades al model econòmic que depèn majoritàriament del sector serveis. Les destinacions turístiques de la Comunitat han sigut les més afectades durant aquest trimestre, marcat per les restriccions per a controlar unes dades que van ser de rècord en quant a la incidència del virus a la regió.

Ara bé, el drama de la pèrdua de llocs de treball ha sigut menys palpable a les comarques valencianes en les que el sector serveis no té el pes majoritari en l’economia. Entre elles es troba la muntanya alacantina, i especialment la comarca de l’Alcoià -i la seua sub comarca de la Foia de Castalla-. Les poblacions que la integren tenen un alt component industrial en el seu sistema productiu, un sector que ha activat de nou la seua capacitat de resiliència per a adaptar-se a la situació derivada de la Covid19.

Així, aquesta comarca, junt a les de l’Alcalatén, el Baix Maestrat, el Camp del Túria i lHorta Nord han sigut les úniques a tota la Comunitat Valenciana que no han destruït ocupació -o al menys no ho han fet en el grau de la resta de comarques valencianes- durant els tres primers mesos de 2021. Aquesta realitat té conseqüències econòmiques i socials per a la zona, que no ha d’atendre a tantes persones que travessen per situacions complicades com a altres localitzacions valencianes més dependents de sectors afectats més greument per la pandèmia.