Home Alcoi El PP denuncia que el PGOU alcoià està bloquejat pels informes contraris...

El PP denuncia que el PGOU alcoià està bloquejat pels informes contraris que ha emès Generalitat

229
0
SHARE
Plànol d'un dels principals accessos a la ciutat d'Alcoi des d'Alacant.

El bloqueig del Pla General d’Alcoi s’ha agreujat amb dos nous informes desfavorables, tots dos emesos per la Generalitat Valenciana. Així ho afirma la regidora del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alcoi, Lirios García, que ha mostrat la seua preocupació pel retard de més d’onze anys en l’aprovació definitiva del document. L’edil reclama al Govern local que done prioritat a la tramitació de les correccions del pla amb l’objectiu d’agilitar la seua aprovació i evitar la paràlisi urbanística i industrial de la ciutat.

Dels 15 informes emesos per diferents administracions sobre el pla, 9 són desfavorables, afirma el comunicat emès pels conservadors alcoians. Els últims corresponen a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica. “Tots dos qüestionen continguts del pla i reclamen modificacions perquè puga ser aprovat de manera definitiva” resa el text. García ha lamentat que, “mentre el pla continua acumulant informes contraris, el Govern del PSOE intenta fer creure als empresaris que el document estarà aprovat abans de final d’enguany. És una irresponsabilitat oferir terminis que és impossible complir”, ha manifestat.

L’edil insta el PSOE a que prioritze la tramitació del Pla General “amb fets i no amb anuncis buits i inconsistents”. García proposa un reforç urgent del departament d’Urbanisme per a desembossar el pla. “Els tècnics, que estan fent una gran faena per a corregir i rectificar la proposta inicial del pla, necessiten suport i el PSOE no els està donant resposta”, afirma la regidora del PP.

Correccions al document

García apunta que els informes contraris corresponen a la primera de les tres fases que ha de superar el Pla General per a ser aprovat definitivament per la Generalitat. “O el PSOE es pren realment de debò la necessitat de comptar amb un nou pla general o serà impossible tirar-ho avant a mitjà termini”, ha recalcat la regidora.

Segons el parer de l’edil popular, “és greu que l’aprovació del Pla General no siga una prioritat del Govern malgrat les reivindicacions dels empresaris, que reclamen la nova ordenació urbanística per a crear noves àrees econòmiques i oferir oportunitats al sector de la construcció”. La Federació d’Empresaris de L’Alcoià i El Comtat (FEDAC) ha mostrat en dues ocasions durant l’últim any el seu malestar i preocupació pel retard en la tramitació del document. “Si no vol escoltar el principal partit de l’oposició, almenys que escolte d’una vegada als empresaris i agilitze el pla”, ha conclòs García.