Inici Alcoi El PP denúncia retallades milionàries del Consell que afecten a 5 grans...

El PP denúncia retallades milionàries del Consell que afecten a 5 grans projectes pendents a Alcoi

296
0
COMPARTIR

El PP ha denunciat el que consideren retallades per part del Govern del Botànic i que afecten a la ciutat d’Alcoi. En total, la formació conservadora estima en més de 4 milions d’euros la manca d’inversions en la ciutat en el pressupost de la Generalitat per a 2020. Projectes com el CdT a l’Illa de Rodes, l’ampliació de l’hospital o l’apertura del centre de malalts mentals es quedarien sense consignació, segons han denunciat el diputat alcoià Fernando Pastor i el portaveu popular a l’Ajuntament d’Alcoi, Quique Ruiz.

Des de ja fa unes setmanes la Generalitat Valenciana té el pressupost per al present exercici de 2020 aprovat. El Govern del Botànic, composat per PSPV, Compromís i Unides Podem es va valer de la majoria que conformen per a aprovar el document amb el que funcionarà l’administració valenciana durant enguany. Un pressupost que continua llastrat any rere any per l’històric infra finançament que pateix la Comunitat Valenciana, i que, teòricament, es negociarà en la present legislatura amb el recentment format govern central.

Però el document no és del gust de totes les formacions, i de fet el principal partit de l’oposició, el PP, ha denunciat retallades milionàries que poden afectar a la ciutat d’Alcoi. Ho ha fet mitjançant el seu diputat regional Fernando Pastor, nascut a la ciutat dels ponts. Pastor afirma que al menys 5 dels grans projectes que ja provenen d’anys anteriors a Alcoi estan penjant d’un fil amb els pressupostos aprovats pel Botànic. Segons el diputat popular, l’executiu que comanda el socialista Ximo Puig ha eliminat en el pressupost de 2020 diferents partides que afecten a alguns dels projectes que porten anys consignats per a la capital de l’Alcoià.

Entre ells es troben l’ampliació de l’Hospital Verge dels Lliris que els populars xifren en 1 milió d’euros. Tot a pesar del recent l’anunci precisament d’eixa quantitat per part de la Conselleria de Sanitat per a renovar l’àrea de Pediatria del centre. El principal dels retalls, segons els populars, arribaria amb l’eliminació d’una partida de 3,5 milions d’euros destinats al projecte de l’Illa de Rodes, on Generalitat té previst instal·lar el primer Centre de Turisme de l’interior alacantí. A més, Pastor ha criticat l’eliminació d’una partida de vora mig milió d’euros per a equipar les instal·lacions del Centre de Malalts Mentals Barranquet de Soler, que ja acumula més d’una dècada de retard.

El diputat autonòmic dels conservadors ha estat acompanyat del portaveu del PP alcoià durant el que han denominat ‘Retallades Tour’ a la ciutat dels ponts. Tots dos han criticat la tasca de govern de Toni Francés en torn a altres dos projectes pendents per a la ciutat: les inversions en la línia fèrria Alcoi-Xàtiva i la construcció de la rotonda d’accés nord a la ciutat.