Home Alcoi El PP exigeix a l’Ajuntament d’Alcoi la finalització dels tres projectes de...

El PP exigeix a l’Ajuntament d’Alcoi la finalització dels tres projectes de adequació del Teatre Principal

0
SHARE
Façana del Teatre Principal d'Alcoi.
Façana del Teatre Principal d'Alcoi.

El Partit Popular d’Alcoi exigeix al Govern local, del PSOE, “un compromís ferm per a reobrir el teatre Principal, tancat i sense programació des del mes de març de 2018”. El regidor Kiko Cantó lamenta que la ciutat mantinga clausurat un actiu cultural durant més de quatre anys. “La conseqüència és un minvament per a l’activitat cultural d’Alcoi. Tindre tancat un teatre és un luxe que la ciutat no es pot permetre”, manifesta el regidor.

Cantó destaca “la incapacitat que ha demostrat el PSOE per a posar al dia el teatre” i destaca que “fa més de quatre anys que estan gestionant tres projectes que, en suma, costen 340.833,47 euros”. “És evident que reobrir el Principal i ampliar l’oferta cultural d’Alcoi no està entre les prioritats del PSOE”, afig l’edil.

El vaivé del PSOE amb el teatre

Segons el PP, la millora del teatre està dividida en l’adequació de la instal·lació elèctrica, la compartimentació de la caixa escènica i la legalització de la instal·lació de climatització i cap dels projectes està licitat encara. “Exigim al PSOE un compromís i un calendari clar d’execució de projectes per a reobrir el teatre”, manifesta Cantó.

Cantó explica que al novembre “el teatre serà utilitzat per a desenvolupar la campanya del Betlem de Tirisiti, per la qual cosa dubta que els treballs puguen començar en el primer trimestre de 2023 i que quan finalitzen les obres, encara quedarà pendent definir si el teatre el gestiona una companyia o passa a assumir-lo directament el departament de Cultura”.

El regidor apunta que “els alcoians estem farts de la desídia del PSOE, que està llastrant l’activitat cultural de la ciutat”. “La capacitat del Govern de Toni Francés per a marejar-nos, vendre fum i no fer res és alarmant. Al final el resultat és que tenim un actiu cultural com el teatre Principal abandonat. Volem dates concretes i compromisos d’obres, perquè no podem mantenir el teatre Principal tancat per més temps”, conclou l’edil del PP.