Home Castalla Castalla participarà en la campanya de reciclatge ‘La Reconquesta del Vidre’ durant...

Castalla participarà en la campanya de reciclatge ‘La Reconquesta del Vidre’ durant les festes de Moros i Cristians 2022

0
SHARE
Contenidor de 'La Reconquesta del Vidre'.
Contenidor de 'La Reconquesta del Vidre'.

L’Ajuntament de Castalla ha col·laborat en la campanya ‘La Reconquesta del Vidre’ per a fomentar la conscienciació i el reciclatge d’envasos de vidre durant les festes de Moros i Cristians 2022, que tindran lloc entre l’1 i el 4 de setembre. Una campanya a la qual participen trenta municipis de la Comunitat Valenciana, entre ells Cocentaina, que ja la va posar en marxa durant les festes locals la setmana passada.

L’objectiu d’aquesta proposta és inculcar entre la ciutadania castelluda la importància de separar selectivament els residus d’envasos de vidre en el transcurs de les festes, però també tot l’any. D’aquesta manera es repartiran contenidors decorats amb la imatge de la campanya als voltants de les seus festeres per a facilitar el reciclatge d’envasos.

Asunción Vera, Regidora de Medi Ambient, ha destacat que “les accions d’intervenció directa de ‘La Reconquesta del Vidre’ ajudaran als festers i festeres de Castalla a tenir més informació i contribuir al reciclatge durant els Moros i Cristians, quan es consumeix una elevada quantitat d’envasos, a més d’ensenyar la importància del reciclatge i la defensa del medi ambient”.

A més, durant els dies 1 i 2 de setembre els educadors ambientals informaran sobre la importància del reciclatge del vidre a la població. Els professionals explicaran els beneficis ambientals d’aquesta pràctica i col·laboraran amb les comparses en les tasques de reciclatge per a motivar als festers i les festeres, als que se’ls entregarà com a obsequi un porta-mascaretes.