Home Destacats El PP presenta un quart recurs per a recomptar de nou els...

El PP presenta un quart recurs per a recomptar de nou els vots nuls del 28M i mantenir el govern a Ibi

0
SHARE

La jornada electoral del passat 28 de maig va deparar, de nou a Ibi, una victòria a les urnes per al Partit Popular en les eleccions municipals. Però els populars iberuts veien davallar al seua quantitat d’escons, fet que impossibilitarà que l’equip que encapçala Rafa Serralta governe amb majoria absoluta com va fer en la darrera legislatura. L’aritmètica estableix que, amb 7 i 4 regidors respectivament, PSPV i Som Ibi-Compromís, poden negociar per a arrebatar l’Alcaldia als conservadors, que l’ostenten des de l’any 2003.

Però el PP iberut porta presentats ja fins a 4 recursos davant la Junta Electoral, primer de zona i ara la central. El fonament del recurs és que es van contabilitzar fins a 9 vots nuls en una taula en la que els populars únicament necessitaven 3 vots per a obtenir un nou regidor que els permetera governar, sumant amb VOX. Tot en una nit electoral en la que els propis interventors populars van donar com a vàlid eixe resultat.

Cosa que també ha fet, i per triplicat, la Junta Electoral de zona, que ha recomptat fins a 2 ocasions a banda del 28M els vots de la taula en qüestió. Tot i això, en la primera repetició del recompte es van donar per vàlids 3 vots per al PP i 2 per al PSPV, deixant en 2 els nombre de vots que els populars necessiten per a mantenir el govern municipal. El PSPV, veient que alguns vots també els són favorables, s’ha sumat a la reclamació.

A l’espera del veredicte de la JEC

Ara, tant l’Ajuntament d’Ibi com inclús la Diputació d’Alacant es troben a expenses de la darrera decisió que prenga la Junta Electoral Central. En principi, el veredicte arribarà a finals d’aquesta setmana, pel que la investidura al Consistori iberut es podria dur a terme en temps i forma el proper dissabte 17 de juny. Ara bé, si els dos partits duen el cas als tribunals, el procés pot allargar-se, deixant en suspens la Corporació Municipal d’Ibi i també la configuració de la Diputació d’Alacant, que no pot conformar-se fins que estiguen tancades totes les corporacions municipals de la província.

Mentre tant, tant populars com socialistes segueixen la seua guerra dialèctica. Els primers demanant a la resta de forces que els deixen formar govern, al tractar-se de la llista més votada. Els segons, acusant als conservadors de voler aconseguir en els despatxos allò que, aritmèticament, no els han concedit –al menys per ara-, els resultats electorals.