Home Alcoi El Pregó i un passacarrer enceten la transformació d’Alcoi en la capital...

El Pregó i un passacarrer enceten la transformació d’Alcoi en la capital del modernisme durant el cap de setmana

303
0
SHARE

Al llarg de la present setmana, la ciutat d’Alcoi ha anat transformant-se per a encetar la que és ja la 5a edició de la seua Fira Modernista. L’esdeveniment ha alcançat ja un ressò que supera les fronteres regionals, situant-la entre els principals punts d’atenció per als amants del Modernisme com a corrent cultural, artística i patrimonial. Milers d’alcoians i alcoianes porten mesos preparant els vestits i trages que han començat a lluir aquesta vesprada de divendres 23.

Amb l’arribada de la tardor, la capital de l’Alcoià ha donat el tret d’eixida als principals actes d’aquesta V Fira Modernista. Ho ha fet amb el Pregó i el passacarrer modernista on tota la ciutat i els visitants han tornat a finals del segle XIX i principis del segle XX. Centenars de persones vestides amb prendes típiques de l’època han retornat a la ciutat a la seua època més pròspera.

I aquests són sols els primers actes de tota una completa agenda que preveu la Fira Modernista per al cap de setmana, quan celebra els seus actes centrals. Els actes de carrer són els més vistosos degut als elements típics del modernisme que es poden veure pels carrers alcoians. Entre ells es troben els balls modernistes, la recreació d’un mercat modernista, els pícnic a la zona de Cervantes, la manifestació modernista i un llarg etcètera d’activitats entre divendres i diumenge.

Programació cultural

Per a complementar aquesta ja de per sí intensa agenda, l’organització ha programat una sèrie d’actes relacionats amb la cultura pròpia del modernisme. Projeccions, exposicions, teatre, concerts i inclús la simulació d’un duel a pistola formen part d’aquesta programació, a més dels dinars i sopars tematitzats que ofereriran els establiments hostalers alcoians. Tot per a el que ja està consolidat com a una de les referències del potencial turístic de la ciutat, i que posa punt i final el proper diumenge 25.