Home Cultura Cultura subvenciona amb més de 9.000€ la conservació i digitalització de material...

Cultura subvenciona amb més de 9.000€ la conservació i digitalització de material de l’Arxiu Municipal d’Ibi

292
0
SHARE
Una de les estàncies de l'Arxiu Municipal d'Ibi.

Un any més, la Conselleria de Cultura ha concedit a l’Arxiu Municipal d’Ibi una subvenció, dins del programa d’ajudes destinades a la digitalització de la documentació històrica, per a la millora de les instal·lacions dels arxius municipals de la Comunitat Valenciana i la restauració del seu patrimoni documental.

L’ajuda ascendeix a 9.272€, amb la qual l’Ajuntament ha pogut cobrir pràcticament el total de la inversió que va fer l’any passat consistent en la restauració, conservació i preservació de la totalitat de les plaques de vidre de José Francisco Pérez Vidal, des de 1870 fins a 1925; la digitalització de documentació històrica que, seguint les bases de l’Ordre de Conselleria, arriba fins a l’any 1950; i l’adquisició d’un deshumidificador per al control de la temperatura i la humitat relativa de l’aire per al magatzem d’arqueologia en l’edifici del mateix Arxiu Municipal.

Conservació i digitalització

Aquestes ajudes econòmiques són molt importants per a l’Arxiu Municipal d’Ibi, ja que amb elles es poden fer les inversions necessàries per a una correcta conservació i preservació de tot tipus de documents, en els depòsits de l’Arxiu i també la digitalització d’aquests documents històrics. Es tracta d’actuacions imprescindibles per a garantir la seua conservació i per a poder fer-los accessibles a tota la ciutadania via internet.

Aquestes actuacions posen en valor el ric patrimoni documental d’Ibi, amb documents des del segle XVI, que deuen conservar-se, preservar-se i posar a disposició dels interessats en les condicions idònies.