Home Cocentaina El primer plenari telemàtic contestà aprova per unanimitat el pressupost per a...

El primer plenari telemàtic contestà aprova per unanimitat el pressupost per a 2020 centrat en ajudes contra la pandèmia

724
0
SHARE

El funcionament de les administracions s’ha hagut d’adaptar a la carrera durant els més de 50 dies d’Estat d’Alarma que es registren a aquestes altures a tota Espanya. La reducció de la mobilitat també ha afectat a als ajuntaments, que durant aquest temps han estat sota mínims en quant a l’atenció presencial. Les noves tecnologies i el teletreball han substituït a la presència de persones als despatxos municipals.

Aquest fet afecta també als plenaris, que en tots els ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla es duen a terme de forma telemàtica des de l’inici de la pandèmia. A Cocentaina, aquesta setmana s’ha celebrat el primer en format telemàtic de la seua història, que a més es centrava en un tema capital: l’aprovació del pressupost municipal per al present exercici.

Com no pot ser d’altra forma tingudes en compte les circumstàncies actuals, el principal document municipal es centra en la prestació d’ajudes per als sectors econòmics de la capital del Comtat. Revitalitzar el teixit productiu i ajudar a autònoms i pimes contestanes és la prioritat, així com garantir l’atenció social a les persones més vulnerables durant la pandèmia. Un fet que ha provocat modificacions per a destinar partides previstes per inversions o altres projectes cap a aquests indrets.

El document baralla poc més d’11 milions d’euros per a fer funcionar l’administració contestana durant 2020. La principal reducció de partides es centra en les inversions, reduides un 10% per a abastir els increments en altres com serveis socials o les ajudes directes a autònoms i pimes. No es contempla cap pujada de la pressió impositiva per als contestans, mentre es mantenen les ajudes als col·lectius esportius i socials locals i a la rehabilitació de façanes.

El plenari ha aprovat el document, prèviament consensuat, per unanimitat de totes les forces polítiques contestanes. El romanent positiu de tresoreria que registra el Consistori de la vila comtal garanteix la capacitat financera per a dotar les ajudes. Un fet que ha contribuït a aconseguir un fenomen polític difícil de veure en aquest temps convulsos: decisions on no es té en compte el color polític i sí el que necessita la gent.