Home Alcoi El projecte de Rodes avança a Alcoi amb la retirada de l’amiant...

El projecte de Rodes avança a Alcoi amb la retirada de l’amiant de la seua estructura

0
SHARE

S’han retirat 1.100 m² de cobertes i façanes, així com 80 metres de baixants amb aquest material.

Aquests dies ha finalitzat la retirada de l’amiant en l’antiga fundició de Rodes, un tractament de residus previ als treballs de rehabilitació del complex industrial que s’estan duent a terme per a convertir-lo en parc tecnològic-sociocultural.

L’actuació, coordinada des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, ha sigut encarregada a l’empresa Esdal S.L., que ha estat treballant en tot el recinte durant un mes aproximadament. Finalment, s’han retirat 1.100 m² de cobertes i façanes, així com 80 metres de baixants d’asbest.

Una vegada finalitzada aquesta actuació -pressupostada en 15.853,49 euros- es reprendran les tasques de rehabilitació que està duent a terme l’UTE de Víctor Tormo i Eladio Silvestre

Administracions bolcades amb el projecte

La rehabilitació i posada en valor de Rodes com a parc tecnològic-sociocultural és un dels projectes insígnia de l’EDUSI-Alcoidemà, i suposarà una inversió de set milions d’euros, cofinançats al 50% per la Unió Europea, a través del Fons de Desenvolupament Regional (Fons FEDER). La Generalitat Valenciana aportarà un altre 37% (2,6 milions d’euros) i l’Ajuntament d’Alcoi correrà amb el 13% restant (900.000 euros).