Home Alcoi El PSPV d’Alcoi critica la manca de càrrecs alcoians en llocs de...

El PSPV d’Alcoi critica la manca de càrrecs alcoians en llocs de responsabilitat al govern de la Generalitat

0
SHARE
L'ex Directora General de l'IVACE, l'alcoiana, Júlia Company.

El Govern de la Generalitat Valenciana ha passat de tindre 4 alts càrrecs d’Alcoi a no tindre cap, “una mostra de la poca importància que té la nostra ciutat per al nou president de la Generalitat, Carlos Mazón”. Així ho afirmen des del PSPV alcoià en un comunicat de premsa. El President, que “a pesar de ser amic personal del portaveu popular a la ciutat, Carlos Pastor, ha deixat en evidència el seu poc pes polític al no comptar amb gent d’Alcoi per a treballar en llocs d’influència”, afirma el text.

“Una clara mostra de com ignoren al PP alcoià i a Carlos Pastor ha estat la valoració com a millor projecte i guanyador dels VIII Premis de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible en la Comunitat Valenciana al carril bici d’Alcoi. Un projecte que va ser la única arma electoral del PP a les passades eleccions municipals”, lamenten els socialistes alcoians.

Durant els anys de Govern de Ximo Puig, la ciutat “ha estat referent en la Comunitat Valenciana i l’aposta per l’anterior Govern ha estat clara”, afirma el text remés als mitjans de comunicació. Un fet que es materialitza -segons la nota de premsa- amb “l’aposta per la cultura obrint a Alcoi la primera i única subseu de l’IVAM, la proclamació de la capitalitat cultural de la ciutat, o la màxima inversió en la Mostra de Teatre, amb 150.000 euros de subvenció, quan en l’època del govern popular va estar a punt de desaparèixer per la falta de suport”.

Inversions en les dos darreres legislatures

Durant les dos anteriors legislatures, Generalitat ha invertit més de 5 milions ens els polígons industrials d’Alcoi. Juntament amb el suport local amb més de 3,6 milions de les arques municipals han aprofitat per tindre la primera àrea industrial avançada, “que suposa un gran nombre d’avantatges per a les empreses d’Alcoi”, consideren des del PSPV alcoià.

El comunicat també fa referència a les inversions del Botànic en la millora dels centres educatius o a la reforma compromesa de l’Hospital Mare de Déus dels Lliris i el centre de Salut La Bassa, uns processos que ja estan en marxa i que un un termini mitjà de temps seran una realitat. Són algunes de les inversions dels governs de Ximo Puig a la ciutat dels ponts destacats per l’agrupació socialista alcoiana.

El PSPV d’Alcoi també valora positivament les inversions en habitatge públic sostenible escomeses per l’anterior govern regional. També el projecte de l’Illa de Rodes, que prompte serà una realitat i que albergarà el primer CdTI d’interior a la província d’Alacant. Els governs de Puig, resa el comunicat, també van recuperar el Cefire per a formar als professionals de l’educació, centre desaparegut -afirmen- en l’època del PP.

Alcoians en càrrecs autonòmics fins 2023

“Totes aquestes inversions es van dur a terme gràcies al treball d’un govern que pensava en la majoria de les persones i no en unes poques privilegiades, d’un govern que apostava per la vertebració del territori i mirava cap a l’interior, i sense cap mena de dubte al fet que quatre alcoians com Manolo Gomícia, que era Director general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, Juan Ignacio Torregrosa, alcoià d’adopció, amb una gran tasca com a Director general per a l’Avançament de la Societat Digital, un àmbit que esperem no oblide el govern de dreta i extrema dreta, així com Zulima Pérez com Directora General de Coordinació de diàleg social i Júlia Company com a directora de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial”, conclou el text.