Home Destacats El PSPV reclama a Compromís que actue contra el pacte amb el...

El PSPV reclama a Compromís que actue contra el pacte amb el PP que permet a tots dos governar l’Alqueria

0
SHARE
El resin nomenat Alcalde de l'Alqueria d'Asnar per Compromís, Cèsar Palmer.

Una de les principals sorpreses de la jornada d’investidura a les Corporacions Municipals de la muntanya alacantina va saltar el passat dissabte a l’Alqueria d’Asnar. Fins l’últim moment, la força més votada, el PSPV, va estar negociant amb Compromís, tercera força als comicis del 28M. Però, segons afirmen els socialistes, la formació valencianista va trencar el pacte i, al preguntar al PP per la seua abstenció, els conservadors van confirmar que tenien les negociacions avançades amb Compromís.

Cosa que es va comprovar en la presa de possessió dels nous regidors de la localitat del Comtat, en la que els dos regidors del PP van votar com a Alcalde a Cèsar Palmer, de Compromís. Entre les dos formacions sumen 4 regidors al Consistori alquerier, encara que sumen 190 vots -91 del PP i 89 de Compromís- pels 180 del PSPV, que té 3 regidors. Un fet que ha indignat als socialistes, que afirmen no haver obtingut cap explicació per part de la formació valencianista.

Davant d’aquesta situació -cridanera en temps en que les sigles marquen bona part de les línies d’actuació en matèria de pactes, com va ocórrer a Muro en 2019-, el PSPV ha demanat a la cúpula de Compromis que intervinga per a revertir un pacte que han batejat com “de la vergonya”.

Els socialistes denuncien que cap dels responsables de la formació valecianista va estar present a la localitat, cosa que atribueixen a un pacte d’avantmà que, esperen, tinga conseqüències per als seus membres. Compromís, lamenten des del PSPV, ostentarà l’Alcaldia sent tercera força a la localitat i havent sigut votada per la segona força, teòricament oposada a ella.

Mesures legals

D’altra banda, el PSPV alquerier desmenteix cap campanya de desprestigi cap al nou Alcalde de la Localitat, Cèsar Palmer, de Compromís. Tant és així que li exigeixen proves d’eixa campanya que justifiquen les seues acusacions cap a la formació progressista. En cas contrari, anuncien accions legals per a defensar la seua honorabilitat davant el que consideren acusacions falses.