Home Destacats Mor el President de la patronal IBIAE i vigent capità moro dels...

Mor el President de la patronal IBIAE i vigent capità moro dels Moros i Cristians d’Ibi, Pedro Prieto

0
SHARE
Pedro Prieto, President d'IBIAE, en una gravació de fa poc més d'una setmana.

El món empresarial de la sub comarca de la Foia de Castalla i el de les Festes de Moros i Cristians d’Ibi estan de dòl aquest dimarts 20 de juny. Tots dos han perdut en aquesta jornada a un dels seus noms propis: Pedro Prieto. President de la patronal de la Foia des del 2016 i capità moro als festejos iberuts del 2023 -encara per gaudir al mes de setembre-, ha faltat al mateix centre on estava realitzant-se unes proves mèdiques.

Segons informacions a les que ha tingut accés tvA, Prieto ja havia superat fins a 3 vegades un càncer, encara que es trobava seguint vigilància mèdica periòdica. Aquest mateix dia tenia planejat sotmetre’s a un TAC per a veure la seua evolució, però ha perdut la vida mentre es trobava el centre hospitalari. Aquest passat cap de setmana va participar en actes propis de la seua comparsa, els Beduïns, sense cap complicació aparent.

Pedro Prieto va començar a treballar als 20 anys a l’empresa familiar que ha acabat comandant fins el dia de hui: Pepri. Es va formar en Administració i Direcció d’Empreses per a posteriorment conèixer de primera mà el funcionament de l’empresa, ocupant diversos llocs de treball en ella. Portava més de dos dècades defensant els interesos de les empreses de la Foia de Castalla des de la patronal IBIAE.

Incertesa respecte al seu relleu

Pel moment es desconeix si aquesta durà a terme un procés per a elegir al seu substitut, ja que els estatuts de l’ens permeten continuar a l’actual Junta Directiva. Igualment, també es desconeix de quina forma serà substituït del càrrec fester de capità moro que hauria de representar enguany i que ja va estrenar en el passat Avís d’Ibi.

El vetlatori de Prieto serà al Tanatori Mare de Déu de la seua localitat a partir de les 16h d’aquest dimarts 20 de juny, mentre que l’enterrament serà a les 13.15h d’aquest dimecres 21 a l’Església de la Transfiguració del Senyor de la vila joguetera