Home Destacats El Rayo Ibense aconsegueix l’ascens a 3ªRFEF superant en els penals a...

El Rayo Ibense aconsegueix l’ascens a 3ªRFEF superant en els penals a La Nucia ‘B’

894
0
SHARE

EL futbol li’n devia una al Rayo Ibense. És la frase que més s’ha escoltat entre els aficionats rajistes abans d’afrontar la final del playoff d’ascens a 3ª RFEF en Quart de Poblet. La localitat valenciana ha acollit els enfrontaments d’aquesta fase final que recordava a la que fa 2 anys, en plena pandèmia, van disputar els d’Ibi. En aquella ocasió, els penals van impedir als roig i blaus  consumar l’ascens. En aquest, ningú al planter, equip tècnic o afició estava disposat a res que no fora ascendir.

Fidel testimoni d’aquesta realitat és el fet de que quatre autobusos i desenes de vehicles particulars han viatjat des de la vila joguetera fins a terres valencianes per a fer costat a l’equip. Més de 500 aficionats d’un Rayoo Ibense decidit a aconseguir l’objectiu.

Un inici fulgurant

Des de primer moment pareixia que tot anava a quedar ben encarrilat després de que als 3 minuts Toni Gàlvez cabotejara a gol un centre medit de Devesa des de banda esquerra. 1-0 i final encarriladaa, calia ressistir davant un filial nucier integrat per jugadors sub-23. Els de la Marina Baixa es van posar el mono de feina i poc a poc van anar menjant terreny a un Rayo que es lliurava de l’empat amb l’errada d’Hèctor Juan des dels 11 metres després d’una sense raó defensiva del conjunt iberut.

Però al minut 32, Alejandro Monerris afusellava a Dani Rico després d’una bona jugada col·lectiva del conjunt de La Nucia. Amb aquest resultat s’ha arribat al descans, on les ordres de David Pina han paregut fer efecte.

La segona part ha sigut altre cantar. El jugadors del Rayo han anat creent amb el pas dels minuts i gràcies al suport d’una afició que no ha parat d’animar-los pràcticament durant tot el xoc. Tant que Anto i Francis han tingut en els seus peus el 2-1 que haguera impedit la prórroga. 30 minuts de tensió en els que a tots dos conjunts els ha pesat més la responsabilitat de no cometre errors que les ganes d’atacar.

Altra vegada els penals

I així s’ha arribat, com va ocórrer fa 2 anys, a la sort dels penals. Amb una afició conençuda de aquesta vegada sí es podia, el porter rajista Dani Rico s’ha erigit en heroi en aturar els dos primers llançaments del rival. Mentre, Rafa Pina i Pepe Palau han  transformat els seus llançaments, com també ha fet Santi. Les errades des dels 11 metres dels nuciers han provocat que només fora necessari per als d’Ibi llançar 3 penes màximes, totes dins.

L’afició iberuda ha esclatat d’alegria en veure consumat un ascens desitjat durant dos temporades, i que portarà als de la vila joguetera a 3ªRFEF. Equip i afició ho han celebrat a l’arribada a Ibi en una nit que ha sigut molt llarga.